Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubkovi a Zemanovi se v Ústeckém kraji ve volbách za stranu Suverenita postaví Bobošíková

Ikona

14. ledna 2010 - ÚSTÍ NAD LABEM | Za stranu Suverenita bude v Ústeckém kraji v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat žena, která se tak postaví proti předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a šéfovi SPO Miloši Zemanovi. Není vyloučeno, že kandidátkou bude bývalá europoslankyně Jana Bobošíková. "Jediné, co mohu potvrdit o kandidátce v Ústeckém kraji je, že za naši stranu bude kandidovat žena.

S prací premiéra Fischera je spokojeno téměř 81 procent Čechů, uvádí průzkum

Ikona

14. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Premiér Jan Fischer si i v novém roce udržel rekordní důvěru české veřejnosti. S jeho prací je spokojeno 80,7 procent lidí, vyplývá to z průzkumu, který ve čtvrtek zveřejnila společnost SANEP. "Rozdíl tří desetin procenta proti listopadu roku 2009 nelze vnímat jako pokles spokojenosti, ale naopak jako potvrzení rekordně vysoké důvěry veřejnosti," tvrdí SANEP.

ODS chce jednu sazbu DPH. Nejméně 17%

Ikona

14. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Mirek Topolánek oprášil necelých pět měsíců před volbami jeden z velkých taháků, se kterými jeho ODS vyhrála už volby v roce 2006: jednotnou sazbu DPH. Píší o tom čtvrteční Hospodářské noviny (HN). Topolánek HN prozradil, že sjednocení sazeb DPH bude v případě volebního vítězství jako předseda ODS osobně prosazovat. "Souhlasím s ministrem Janotou, který velmi tiše říká, že je čas pro sjednocení obou sazeb DPH.

Paroubek Klausovi na obědě představil protikrizovou strategii ČSSD

Ikona

13. ledna 2010 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve středu představil strategii sociální demokracie, jak se vyrovnat s následky celosvětové hospodářské krize, receptem je zprůhlednit a zefektivnit hospodaření ministerstev. "Pana prezidenta jsem seznámil s opatřeními, které sociální demokracie připravuje jako "Exit Strategy" z krize, tedy protikrizová opatření," uvedl Jiří Paroubek.

Paroubek: Pokud vyhrajeme volby, postavíme Kaplického knihovnu

Ikona

13. ledna 2010 - PRAHA | Blob, chobotnice, tedy nová budova Národní knihovny podle návrhu Jana Kaplického bude stát na Letné, pokud sociální demokracie vyhraje v květnu volby do sněmovny. Prohlásil to ve středu šéf ČSSD Jiří Paroubek. "Máme to v programu, pokud sociální demokracie zvítězí, tak se budeme snažit umístit knihovnu na Letné nebo na jiném místě v Praze," prohlásil šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek.

Füle má za sebou

Ikona

12. ledna 2010 - BRUSEL | Kandidát na komisaře Evropské unie pro rozšíření Štefan Füle má za sebou tříhodinové "grilování" v Evropském parlamentu. Poslanci během něj chtěli slyšet i to, proč v osmdesátých letech vstoupil do Komunistické strany Československa, informuje v úterý web parlamentu. Jeden z poslanců ho dokonce požádal, aby se za své členství v komunistické straně omluvil.

Füleho čeká "grilování" v Evropském parlamentu

Ikona

12. ledna 2010 - PRAHA/BRUSEL | Českého kandidáta na eurokomisaře pro rozšíření EU Štefana Füleho v úterý po poledni čeká tzv. grilování v Evropském parlamentu. Poslanci z výboru pro zahraniční záležitosti budou zjišťovat, zda je tím pravým kandidátem, zřejmě se ho ale budou vyptávat i na jeho komunistickou minulost. Füle, který byl ve vládě Fischera ministr pro evropské záležitosti, byl na komisaře navržen v listopadu.

Vláda Jana Fischera přijala protikorupční balíček

Ikona

11. ledna 2010 - PRAHA | Vláda Jana Fischera přijala protikorupční balíček. Po pondělním zasedání vlády o tom informoval ministr vnitra Martin Pecina. "Korupce je jeden z nejvážnějších problémů v české společnosti, který stojí v pozadí v podstatě veškerého organizovaného zločinu. Jde také o jeden ze zásadních důvodů trvale deficitního hospodaření státu v uplynulých letech," poukázal Pecina s tím, že korupce způsobuje také špatnou alokaci veřejných prostředků.

Europarlament začal s "grilováním" budoucích eurokomisařů

Ikona

11. ledna 2010 - BRUSEL | Evropský parlament (EP) začal v pondělí pohovory s budoucími členy Evropské komise (EK). Jako první při tzv. grilování přišla na řadu budoucí šéfka evropské diplomacie a místopředsedkyně EK, Britka Catherine Ashtonová. Kromě ní v pondělí absolvuje pohovor také Fin Olli Rehn, který až dosud působil na postu komisaře pro rozšíření a v nové EK má být komisařem pro hospodářské a měnové záležitosti.

Zeman odčiní chyby, sní milionář, jenž ho žene do voleb

Ikona

7. ledna 2010 - PRAHA | Miloš Zeman kandiduje do Poslanecké sněmovny, aby odčinil vlastní chyby z minulosti, řekl podnikatel a jeden z iniciátorů vzniku Strany práv občanů (SPO) Zdeněk Zbytek serveru Aktuálně.cz. Hlavním cílem SPO pak bude změna volebního zákona. "Začal si podle mě postupně uvědomovat chyby, kterých se dopustil v politice a chce je napravit," odpověděl Zbytek na otázku, proč se Zeman vrací do politiky.

Havlova petice na podporu čínského disidenta skončila v poštovní schránce velvyslanectví

Ikona

6. ledna 2010 - PRAHA | Bývalý prezident Václav Havel za doprovodu herce Pavla Landovského a biskupa Václava Malého se ve středu dopoledne pokusil předat čínské velvyslankyni Huo Yuzhen petici proti uvěznění čínského disidenta Liou Sia-Paa. Na ambasádu však zvonili marně, nikdo neotevřel, a petici proto hodili do schránky. S tímto jednáním čínského velvyslanectví však Havel předem počítal.

Strana výpisu

... 756 ...