Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Havlova petice na podporu čínského disidenta skončila v poštovní schránce velvyslanectví

Ikona

6. ledna 2010 - PRAHA | Bývalý prezident Václav Havel za doprovodu herce Pavla Landovského a biskupa Václava Malého se ve středu dopoledne pokusil předat čínské velvyslankyni Huo Yuzhen petici proti uvěznění čínského disidenta Liou Sia-Paa. Na ambasádu však zvonili marně, nikdo neotevřel, a petici proto hodili do schránky. S tímto jednáním čínského velvyslanectví však Havel předem počítal.

Volby by vyhrála ČSSD s šestiprocentním náskokem nad ODS

Ikona

5. ledna 2010 - PRAHA | Pokud by se volby konaly v prosinci, vyhrála by je sociální demokracie se ziskem 29,3% hlasů před občanskými demokraty, které by volilo 23,4 % respondentů. Do sněmovny by se doslali ještě komunisté, TOP 09 a lidovci, vyplývá z výsledku průzkumu agentury Median zveřejněných v úterý. „ODS dosáhla nejhoršího výsledku v průzkumech Medianu od voleb v roce 2006,“ upozorňuje společnost.

Pecina zahájil boj s kraji kvůli zdravotnickým poplatkům

Ikona

5. ledna 2010 - PRAHA | Ministr vnitra Martin Pecina vytáhl do boje proti krajům kvůli proplácení regulačních poplatků ve zdravotnictví, Jeho resort zahájil v pondělí správní řízení se čtyřmi kraji, potvrdila mluvčí ministerstva vnitra Jana Malíková. "Ano v úterý ministerstvo zahájilo správní řízení se čtyřmi kraji, zatím ale nemůžeme sdělit, o které kraje se jedná," řekla Malíková.

Prohlášení prezidenta Klause po setkání s premiérem

Ikona

4. ledna 2010 - LÁNY | Přinášíme vám prohlášení prezidenta republiky Václava Klause po pondělním setkání s premiérem Janem Fischerem. 1. Při pohledu zpět bych chtěl pochválit velmi dobrou komunikaci a spolupráci prezidenta s předsedou vlády, a tím i s vládou jako celkem. Oba se maximálně vynasnažíme, aby to pokračovalo stejně dobře i v následujících měsících.

Paroubek porazil v televizním souboji Topolánka

Ikona

4. ledna 2010 - PRAHA | Z televizního duelu předsedů dvou nejsilnějších parlamentních stran v nedělních Otázkách Václava Moravce v České televizi vzešel jako vítěz šéf ČSSD Jiří Paroubek. Ukázal to v pondělí zveřejněný průzkum společnosti SANEP. Paroubka označilo 47,6 procenta lidí, které společnost SANEP oslovila, za důvěryhodnějšího a přesvědčivějšího řečníka ve srovnání s předsedou ODS Mirkem Topolánkem.

Seďa: Armáda je uzavřená, neprůhledná a do sebe zahleděná

Ikona

3. ledna 2010 - PRAHA | Armáda České republiky (AČR) je podle poslance za ČSSD a místopředsedy Výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Antonína Seďi uzavřenou, neprůhlednou a do sebe zahleděnou institucí. Situace v armádě je vážná a musí se urychleně řešit, odcházejí totiž nejkvalitnější velitelé, myslí si Seďa. "AČR je dnes uzavřená, neprůhledná a do sebe zahleděná.

Novoroční projev prezidenta Václava Klause

Ikona

1. ledna 2010 - PRAHA | Přinášíme vám úplný text novoročního projevu prezidenta Václava Klause, který pronesl v pátek 1. ledna 2010. Projev zveřejnil na svých webových stránkách Pražský hrad.

Španělští socialisté budou jako první řídit Evropu na poloviční úvazek

Ikona

1. ledna 2010 - MADRID | Španělé prvního ledna na šest měsíců převezmou předsednictví Evropské unie. V této roli budou už počtvrté, avšak poprvé jen "na poloviční úvazek". Dosud platilo, že zasedání Evropské rady (shromáždění šéfů států a vlád unie) předsedal premiér nebo prezident předsednické země a její ministr zahraničí řídil schůzky šéfů diplomacií unijních států.

Zeman zvažuje kandidaturu do sněmovny

Ikona

31. prosince 2009 - ÚSTÍ NAD LABEM | Miloš Zeman, šéf přípravného výboru Strany práv občanů (SPO), zvažuje kandidaturu v čele ústecké kandidátky v květnových volbách do Poslanecké sněmovny, kde by jeho soupeřem byl předseda ČSSD Jiří Paroubek. Ve čtvrtek to uvedl server novinky.cz. K účasti ve volbách Zemana včera vyzvali jednomyslně jeho spolustraníci.

Vzestupy a pády české vlády

Ikona

31. prosince 2009 - PRAHA | V březnu padla druhá vláda vedená šéfem ODS Mirkem Topolánkem, v květnu ji vystřídal nestranický kabinet Jana Fischera. Měl vládnout sice jen do října, ale svou velitelskou štafetu si podrží nakonec až do květnových voleb do Poslanecké sněmovny v příštím roce.
Druhá vláda Mirka Topolánka byla jmenována 9. ledna 2007.

Češi místo cukru jančili se semtexem

Ikona

30. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Češi měli letos díky předsednictví Evropské unii skvělé šance blýsknout se ve světě. Až na jednu výjimku je promarnili. Předsedání EU je jedinečnou příležitostí jak se zviditelnit v Evropě i „zbytku světa“. A Češi jako šéfové Evropské unie byli vidět, Evropu zaujali. Ne však tak, jak si původně představovali. "Na některá předsednictví Evropské unie se rychle zapomene.

Strana výpisu

... 757 ...