Poslanci omezili délku debatních příspěvků, Nečas se umlčet nedá - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Poslanci omezili délku debatních příspěvků, Nečas se umlčet nedá

Ikona

3. února 2010, 15.45 | PRAHA | Zákonodárci si v úterý odhlasovali, že délka příspěvků k jednotlivým návrhům zákonů, které jsou ve třetím čtení, se omezí na deset minut a poslanec k danému tématu může vystoupit pouze dvakrát. Sociální demokracie se tímto způsobem snaží zabránit obstrukcím ze strany ODS. "Já jsem poslancem dvanáctý rok, toto je poprvé co si pamatuji takto skandální usnesení.

 

Ustanovení jednacích řádů o zkrácení diskuse je pouze u krizových situací a ne pro poslanecké návrhy zákonů," řekl Miroslav Kalousek (TOP 09) s tím, že koalice KSČM, ČSSD a KDU-ČSL svým krokem umlčela demokratickou diskusi. "Musím se ptát, co přijde příště. Zákaz vystupování? Jak ještě dál budou omezovat demokracii? Je to naprosto skandální," uzavřel Kalousek.

Poslanci se k projednávání jednotlivých návrhů zákonů dostali až po dopolední více než dvouhodinové hádce a tahanicím o program středečního zasedání Poslanecké sněmovny.

Občanští demokraté na odhlasované omezení reagovali po svém. Šéf poslaneckého klubu Petr Tluchoř (ODS) uvedl místopředsedu strany Petra Nečase s tím, že hodlá vystoupit se stranickým stanoviskem k projednávanému bodu třetího čtení komunistického návrhu o vyplácení nemocenské i v prvních třech dnech nemoci. Prezentované stanovisko strany totiž nemůže být omezeno časovým limitem.

Tématické zařazení:

 » Politika