Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Janota zůstává ministrem financí

Ikona

14. prosince 2009 - PRAHA | Eduard Janota zůstává ve funkci ministra financí. Vyhověl tak žádosti premiéra Jana Fischera, informovalo v pondělí tiskové oddělení Úřadu vlády. "Za vysokou přidanou hodnotu mé vlády jsem vždy pokládal skutečnost, že nejde o kabinet levicový ani pravicový, ale o kabinet odborníků. A za takový ho chci považovat i nadále.

Straně Miloše Zemana dělá kampaň člen ODS

Ikona

12. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Předvolební kampaň pro stranu expremiéra Miloše Zemana bude zajišťovat člen ODS Petr Cibulka. Je to jeden ze spoluautorů kampaně s modrou šipkou, se kterou občanští demokraté slavili úspěch v roce 2006, píše v sobotním vydání deník MF DNES. "Vlastní straně jsem se opakovaně nabízel, ale o mé služby nebyl zájem.

Senátoři schválili novelu ústavy

Ikona

11. prosince 2009 - PRAHA | Horní parlamentní komora v pátek schválila návrh novely Ústavy České republiky, kterou předložila Soňa Paukrtová (nestr.). Podle Paukrtové nebude moci pozměňovací návrhy předkládat jeden poslanec, ale minimálně deset zákonodárců. Senátorce vadí především výhody pro dolní parlamentní komoru a nestandardnost sněmovních postupů ve schvalování zákonů.

Klaus podpořil Janotu, aby zůstal ve funkci

Ikona

11. prosince 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus podpořil ministra financí Eduarda Janotu, aby zůstal ve své funkci. Janota, který uvažuje o rezignaci kvůli změnám ve státním rozpočtu na příští rok. "S prezidentem jsme se shodli, že tento rozpočet není právě šťastný a rozhodně není dobrým signálem pro naše obchodní partnery," uvedl Janota po skončení jednání na Pražském hradě.

Senátoři nechali návrh na zrušení koncesionářských poplatků spadnout pod stůl

Ikona

10. prosince 2009 - PRAHA | Senátoři na svém čtvrtečním zasedání nechali návrh senátora Richarda Svobody (ODS), který ruší hrazení poplatků za veřejnoprávní média, spadnout pod stůl. "Považuji za velký úspěch, že k návrhu byla vedena tak rozsáhlá diskuze, která měla určitě svůj význam. Přirozeně mě ovšem mrzí, že chyběl jeden jediný hlas," uvedl Svoboda.

Kubera: ODS měla ve sněmovně hlasovat proti rozpočtu

Ikona

10. prosince 2009 - PRAHA | ODS měla ve sněmovně hlasovat proti návrhu státního rozpočtu, řekl ve čtvrtek senátor Jaroslav Kubera (ODS). Obává se také toho, že se po volbách připravuje velká koalice ODS a ČSSD. "ODS udělala podle mě velkou chybu, že nehlasovala proti rozpočtu," uvedl Kubera s tím, že za týden by se podle jeho soudu schválil ve sněmovně jiný rozpočet.

Kvůli Obamovi a Nobelově ceně za mír se Oslo proměnilo v opevněné město

Ikona

10. prosince 2009 - OSLO | Návštěva amerického prezidenta Baracka Obamy v norském hlavním městě Oslu, kde ve čtvrtek převezme Nobelovu cenu za mír, vyvolala nejrozsáhlejší bezpečnostní operaci v dějinách norské policie. Informuje o tom server Aftenposten.no. Nad hotelem Grand, kde má novopečený laureát Nobelovy ceny za mír přespat, krouží dva vojenské vrtulníky.

Kanadský ministr Kenney potvrdil, že v Praze bude od 21. prosince zřízeno vízové pracoviště

Ikona

10. prosince 2009 - PRAHA | Češi budou moci od 21. prosince žádat o víza do Kanady v Praze. Potvrdil to kanadský ministr pro přistěhovalectví Jason Kenney, informoval mluvčí českého ministerstva zahraničí Milan Řepka. "Mohu potvrdit, že kanadská strana nás informovala o zřízení pražského oddělení pro vydávání víz českým občanům cestujícím do Kanady," řekl Řepka.

Sněmovna schválila rozpočet na příští rok

Ikona

10. prosince 2009 - PRAHA | Státní rozpočet na rok 2010 byl přijat včetně všech schválených pozměňovacích návrhů. Poslanci ODS před hlasováním opustili sál, čímž snížili potřebné kvorum pro schválení zákona. "Přijaté změny výrazně prohloubí deficit rozpočtu a směřují k prohloubení krize veřejných financí," uvedl na tiskové konferenci Petr Nečas (ODS).

Paroubek: Demonstrace státních zaměstnanců je oprávněná

Ikona

9. prosince 2009 - PRAHA | Demonstrace policistů, hasičů a dalších státních zaměstnanců je oprávněná, prohlásil ve středu předseda ČSSD Jiří Paroubek. Mají nárok na to, aby jejich platy neklesaly, míní šéf sociální demokracie. "Veřejní zaměstnanci se domáhají oprávněně toho, aby jim byly dorovnány mzdy na úroveň roku 2008.

Sněmovna bude rozhodovat o definitivní podobě rozpočtu, nejvíce změn chce ČSSD

Ikona

9. prosince 2009 - PRAHA | Poslanecká sněmovna má během středy rozhodnout o definitivní podobě státního rozpočtu na příští rok. Nejvíce pozměňovacích návrhů podali poslanci sociální demokracie. V současné době mohou poslanci již pouze přesouvat peníze mezi jednotlivými kapitolami rozpočtu. Jeho základní mantinely jsou dány již z prvního čtení.

Strana výpisu

... 760 ...