Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Trenér Růžička: Zápas se Švýcary je pro nás stejně důležitý jako se Švédskem

Ikona

14. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté odehráli na světovém šampionátu v Německu velmi dobrý zápas proti "Tre Kronor" a nyní si již plně brousí zuby na další silný evropský celek. Trenér Růžička naordinoval v pátek krátce po poledni svým svěřencům čtyřicetiminutový trénink, na němž panovala příjemná atmosféra. Český výběr nastoupí v sobotu do prvního osmifinálového klání proti zemi Helvétského kříže, která na turnaji doposud neztratila ani bod, zdolala dokonce i favorizovanou Kanadu.

MS V HOKEJI 2010: Po dlouhé době jsme porazili zase tým z první čtyřky, těšilo Vladimíra Růžičku

Ikona

14. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté se rehabilitovali po nevydařeném utkání s Nory fanouškům na výbornou. Po velmi dobrém výkonu zdolali ve čtvrtek večer na světovém šampionátu v Německu ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině C tým Švédska 2:1 a připsali si cenné dva body do osmifinálové fáze. Čeští hráči se prezentovali diametrálně odlišným výkonem než v předchozím duelu. Hráli jednoduše, hodně stříleli, tlačili se do brány, hráli s velkým nasazením.

MS V HOKEJI 2010: Jágr: Nechtěl jsem nikoho urazit, potřebujeme nejlepší hráče, ego musí jít stranou

Ikona

13. května 2010 - MANNHEIM | Hokejový útočník Jaromír Jágr svolal ve čtvrtek prostřednictvím deníku Sport tiskovou konferenci, na které promluvil k otázce omluv hráčů pro světový šampionát v Německu a podrobněji také rozebral a objasnil své prohlášení po utkáním s Norskem, kde kritizoval absenci hráčů z NHL. Hvězda českého hokeje odjela se spoluhráči po čtvrtečním rozbruslení na hotel do Heidelbergu a poté se sama ozvala českým novinářům. Rozhovor probíhal prostřednictvím internetového nástroje Skype.

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Musíme střílet a zjednodušit to, jinak nemáme šanci proti nikomu

Ikona

12. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté na světovém šampionátu v Německu poprvé nepříjemně narazili. V úterním duelu základní skupiny C prohráli s Norskem 2:3, český celek skóroval pouze z přesilovek, oba góly zaznamenal útočník Jaromír Jágr. Růžičkovi svěřenci si tak porážkou výrazně zkomplikovali postup do případného čtvrtfinále. Českému týmu reálně hrozí, že může jít do osmifinálové skupiny s nulovým ziskem. Český celek sice soupeře výrazným způsobem přestřílel, Grotnese v kleci však pokořil pouze dvakrát.

Cyklista Kreuziger překonal zdravotní problémy, připravuje se na Tour de France

Ikona

11. května 2010 - PRAHA | Cyklista Roman Kreuziger se zotavil ze zdravotních problémů, tráví volno v Čechách a připravuje se na závod Okolo Švýcarska, který pro něj bude generálkou na slavnou Tour de France. Jezdec italské stáje Liquigas o tom mluvil v úterý na tiskové konferenci v Praze. Kreuziger kvůli žaludečním problémům nedokončil závod Okolo Romandie, celkově je ale s úvodní části sezony spokojený. "Vyhrál jsem Okolo Sardinie, skončil jsem čtvrtý na Paříž - Nice, což bych hodnotil pozitivně.

Vladimír Šmicer se v Edenu rozloučí s kariérou

Ikona

11. května 2010 - PRAHA | Současný manažer české fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer se v úterý 11. května v pražské Synot Tip Aréně definitivně rozloučí s fotbalovou kariérou. Při derby internacionálů mezi Slavií a Spartou Praha, které vypukne od 18.30 hodin, se představí také celá řada slavných a zajímavých jmen. Utkání dvou tradičních rivalů, tedy Slavie a Sparty, bude mít velký náboj a rozhodně prý kvli Šmicrově rozlučce nepůjde o exhibiční duel.

Brankář Chelsea Čech: Letošní titul byl ze všech nejtěžší

Ikona

10. května 2010 - LONDÝN/PRAHA | Dvě skleničky šampaňského a noc strávená s rodinami spoluhráčů v jednom z londýnských klubů - tak oslavil český brankář Chelsea Petr Čech zisk třetího titulu v anglické Premier League. Čech se v pondělí s novináři podělil o dojmy z trofeje. Chelsea si titul zajistila po nedělní vysoké výhře 8:0 nad Wiganem. Pro českého gólmana to byla už třetí trofej v nejvyšší anglické soutěži, podle Čecha byl její zisk ze všech nejtěžší.

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Po čtvrtém gólu jsme trochu přestali hrát

Ikona

10. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté zdolali ve svém úvodním vystoupení ve skupině C na světovém šampionátu v Německu tým Francie 6:2. Růžičkovi svěřenci využili tři přesilové hry a v klidu dokráčeli k povinnému úvodnímu triumfu. "Měli jsme velmi dobrý nástup do utkání. Vystřelili jsme asi osmnáctkrát či devatenáctkrát. Myslím si, že od stavu 4:0 jsme trochu přestali hrát. Nebylo to již ono. Soupeř byl velmi houževnatý, slušně bránil a měl dobrého brankáře," prohlásil po střetnutí kouč národního celku Vladimír Růžička.

Letošních 300 zatáček Gustava Havla přepíše historii

Ikona

7. května 2010 - HOŘICE | Automotoklub Hořice pořádá 22. a 23. května již 48. ročník Fuchs Oil 300 zatáček Gustava Havla. Při letošním ročníku se zřejmě přepíší dějiny tohoto populárního závodu silničních motocyklů, vyplývá to z informací radnice v Hořicích na Jičínsku. Pořadatelé obdrželi od jezdců 370 přihlášek. Tento počet nebylo možné akceptovat, proto musely nastat škrty ve startovní listně. Tím, že pořadatelé přijali bezmála 330 jezdců, museli vyhlásit další třídu.

Trojnásobný olympijský medailista Bauer vysvětlil, proč žaluje lyžařský svaz

Ikona

7. května 2010 - PRAHA | Trojnásobný olympijský medailista, běžec na lyžích Lukáš Bauer, vysvětlil na svých webových stránkách pohnutky, které ho vedly k podání žaloby na Svaz lyžařů ČR kvůli nepřiznaným vítězstvím v Tour de Ski 2008. "Rád bych zdůraznil, že nejsem nadšený, že k tomu vůbec došlo. Rozhodně mi nejde o finanční prostředky, jak se může na první pohled zdát, ale o princip a fakt, že jednání svazu bylo podle mého názoru v rozporu s jeho stanovami, jelikož mi znemožnil bojovat o uznání odebraných vítězství," uvedl Bauer.

Zemřel bývalý olympijský vítěz v boxu Bohumil Němeček

Ikona

3. května 2010 - PRAHA | Ve věku 72 let zemřel v neděli Bohumil Němeček, bývalý boxer a olympijský vítěz z LOH 1960 v Římě. Informaci zveřejnil server tn.cz. Bohumil Němeček dosáhl největšího úspěchu v boxerské kariéře na XVII. olympijských hrách 1960 v Římě, kde se na své první velké mezinárodní akci probojoval až do finále. Tam se po vítězství nad Quarteyem z Ghany stal třetím československým boxerem (po J. Tormovi v Londýně - 1948 a Jánu Zacharovi v Helsinkách - 1952), který na LOH vybojoval zlatou medaili pro Československo.

Strana výpisu

... 213 ...