Cyklista Kreuziger překonal zdravotní problémy, připravuje se na Tour de France - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Cyklista Kreuziger překonal zdravotní problémy, připravuje se na Tour de France

Ikona

11. května 2010, 14.07 | PRAHA | Cyklista Roman Kreuziger se zotavil ze zdravotních problémů, tráví volno v Čechách a připravuje se na závod Okolo Švýcarska, který pro něj bude generálkou na slavnou Tour de France. Jezdec italské stáje Liquigas o tom mluvil v úterý na tiskové konferenci v Praze. Kreuziger kvůli žaludečním problémům nedokončil závod Okolo Romandie, celkově je ale s úvodní části sezony spokojený. "Vyhrál jsem Okolo Sardinie, skončil jsem čtvrtý na Paříž - Nice, což bych hodnotil pozitivně.

 

Ještě nikdy jsem tak dobrý start do sezony neměl," řekl Kreuziger, který se v posledních dnech podrobil zdravotní prohlídce.

"Vyšetření ještě probíhají, ale už se cítím podstatně lépe. Tělo si prostě potřebovalo odpočinout. Myslím, že směrem k Tour de France můžu být klidný," dodal. "Je to normální, jsme jen lidi. Člověk občas onemocní. Stačí málo, třeba jen studený vítr a nastydnete. Tělo je náchylnější k nemocem. Jaro bylo vůbec dost zvláštní, chladné, takže spousta lidí byla nemocných," vysvětlil.

Kreuziger si udělal volno od tréninku, pár dní strávil pracovními záležitostmi mezi Plzní a Prahou. "Taky jsem byl na Šumavě, kde jsem začal s přípravou. Absolvoval dva tříhodinové tréninky. Pustil jsem se do toho v neděli, dřív, než jsem plánoval, protože bylo pěkné počasí," vysvětlil cyklista, kterého od 23. května čeká vysokohorské soustředění v Itálii. "Po týdenním výpadku je tělo znatelně jinde než před deseti dny, ale odpočinek jsem potřeboval. San Pellegrino je k tréninku ideální, budeme ve dvou tisících metrech, tam už půjde i o sílu a intenzitu, začne větší práce."

Kreuziger sledoval své stájové kolegy u italského týmu Liquigas v úvodních etapách Giro d'Italia. "Nejen Giro, ale i Tour bude startovat v Nizozemsku, bylo dobré vidět, jaké nástrahy tam na nás čekají. Díval jsem se na první etapy, to mi stačilo. Volno se dá trávit i jinak než před televizí," má jasno Kreuziger, který během volných dnů stačil oslavit čtyřiadvacáté narozeniny. "Samozřejmě, že člověk trochu povolí v životosprávě. Ale musím se hlídat a nepřibrat, to by byl problém," poznamenal.

O tom, s jakou strategií půjde jeho tým Liquigas do letošní Tour de France, nechtěl Kreuziger spekulovat. "Zatím není třeba strategii plánovat, uvidí se během prvního týdne. Ostatně, zatím není dojeté ani Giro d'Italia," řekl devátý muž loňské Tour de France.

Tématické zařazení:

 » Sport