MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Po čtvrtém gólu jsme trochu přestali hrát - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Po čtvrtém gólu jsme trochu přestali hrát

Ikona

10. května 2010, 02.41 | MANNHEIM | Čeští hokejisté zdolali ve svém úvodním vystoupení ve skupině C na světovém šampionátu v Německu tým Francie 6:2. Růžičkovi svěřenci využili tři přesilové hry a v klidu dokráčeli k povinnému úvodnímu triumfu. "Měli jsme velmi dobrý nástup do utkání. Vystřelili jsme asi osmnáctkrát či devatenáctkrát. Myslím si, že od stavu 4:0 jsme trochu přestali hrát. Nebylo to již ono. Soupeř byl velmi houževnatý, slušně bránil a měl dobrého brankáře," prohlásil po střetnutí kouč národního celku Vladimír Růžička.

 

Třemi asistencemi přispěl k povinnému vítězství útočník Jaromír Jágr. "Stále se rozehrává. Zápas od zápasu to bude lepší a lepší," doplnil reprezentační lodivod. Čeští hráči nepřipustili žádné komplikace, hned po čtyřiačtyřiceti sekundách skóroval Hubáček a ještě do první sirény přidal uklidňující zásah Novotný.

"Potěšilo mě to. První třetina byla výborná, pak už to bylo horší. Jsme na tom však lépe než Finové, kteří včera prohráli s Dánskem. Musíme se dál zlepšovat," tvrdí svazový trenér. Spousta hokejistů prožila premiéru na mistrovství světa a popasovala se s ní solidně.

"Byla to pro ně zkušenost. Osahali si to. V úterý budeme chtít pokračovat dál, i když nás bude čekat silnější soupeř," dodal Růžička.

Tématické zařazení:

 » Sport