Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ruský trenér Bykov českému týmu vysekl poklonu

Ikona

24. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Trenér ruské hokejové reprezentace Vjačeslav Bykov v rozhovoru po nedělním finále mistrovství světa 2010 pro ruský deník Gazeta přiznal, že český tým byl hoden titulu světových šampionů a osud se na něj usmál ve správnou chvíli. Výkon brankáře Tomáše Vokouna označil za brilantní. "Českému národnímu týmu blahopřeji k vítězství. Mistrovský titul získal po obtížném období a osud se na něj usmál ve správný čas. Pro nás zápas začal složitě.

MS V HOKEJI 2010 - Vítězství se člověk nikdy nenabaží, řekl hrdina Vokoun

Ikona

24. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Čeští hokejisté vítězstvím v nedělním finálovém utkání na mistrovství světa v Německu nad Ruskem překazili svému soupeři šanci na zisk zlatého hattricku, který se národnímu týmu povedlo vybojovat v letech 1999 až 2001. Největší zásluhu na čerstvém triumfu týmu kouče Růžičky měl brankář Tomáš Vokoun. Český gólman byl pro ruské hokejisty nepřekonatelnou překážkou. Odolal dokonce i při hře tří proti šesti a inkasoval až v poslední minutě z hole Dacjuka.

MS V HOKEJI 2010 - Češi byli osm sekund od porážky, nakonec si ale zahrají o zlato

Ikona

22. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Čeští hokejisté porazili v sobotním semifinálovém utkání na mistrovství světa v Německu tým Švédska 3:2 po samostatných nájezdech. Vítězný gól vstřelil útočník Jan Marek, národní mužstvo tak čeká v neděli boj o zlaté medaile. První třetinu dramatického utkání poznamenala častá vyloučení. Po opatrném začátku, kdy se do šance nedostal ani jeden tým, se Švédům naskytla možnost hrát přesilovku pět na tři.

Třináctiletý Američan zdolal Mount Everest

Ikona

22. května 2010 - KÁTHMÁNDÚ | Třináctiletý Američan Jordan Romero dosáhl v sobotu vrcholu nejvyšší hory světa Mount Everestu a stal se nejmladším horolezcem v historii, kterému se to podařilo. Informuje o tom americká televizní stanice CBS. Romero překonal rekord Nepálce Temba Tsheriho, který vrchol Mount Everestu zdolal v šestnácti letech. Třináctiletý Američan na nejvyšší horu světa stoupal společně se svým otcem a třemi průvodci.

MS V HOKEJI: Česko uspořádá světový šampionát v roce 2015

Ikona

21. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Česká republika se stala po pátečním rozhodnutí kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Kolíně nad Rýnem pořadatelem světového šampionátu v ledním hokeji v roce 2015. Mistrovství světa se na českém území uskuteční po jedenácti letech, naposledy hostila Praha a Ostrava šampionát v roce 2004. Kongres IIHF, který hostil kolínský hotel Maritim, rozhodl o přidělení pořadatelství České republice krátce před čtvrtou hodinou odpolední.

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Máme radost, ale jdeme dál, turnaj nekončí

Ikona

21. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Čeští hokejisté zlomili na světovém šampionátu v Německu po čtyřech letech čtvrtfinálové prokletí, ve čtvrtečním utkání udolali Finy po samostatných nájezdech 2:1 a postoupili mezi nejlepší čtyři celky turnaje. Trenér Vladimír Růžička se krátce po skončení lítého boje nacházel ve velmi dobré náladě. Růžička se totiž dočkal velké satisfakce. Po porážce s Nory a Švýcary jeho svěřence leckdo kritizoval a zatracoval. Češi se ocitli na hraně propasti.

MS V HOKEJI 2010 - Trenér Růžička: Tým ukázal, že má sílu

Ikona

19. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté porazili v úterý ve svém závěrečném duelu osmifinálové skupiny F na světovém šampionátu v Německu tým Kanady 3:2 a zajistili si účast ve čtvrtfinále. Národní celek rozhodl utkání v prostřední části, nejprve se šťastnou tečí prosadil Jágr a krátce po něm skóroval v přesilovce Klepiš. Nejčernější scénář se tak nenaplnil. Růžičkův výběr si stejně jako v předchozích letech zahraje ve vyřazovací části. "Nepostoupit do čtvrtfinále by byl pochopitelně velký neúspěch.

MS V HOKEJI 2010 - Nejsme schopni dát gól, hrajeme to jak fotbal, zlobil se Růžička

Ikona

18. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté porazili v sobotu ve svém druhém vystoupení v osmifinálové skupině F tým Lotyšska 3:1 a uchovali tak naději na účast ve čtvrtfinále. Svěřenci kouče Růžičky dali dva góly ve vlastním oslabení, obě branky zaznamenal kapitán Tomáš Rolinek, třetí uklidňující trefu vsítil Roman Červenka. "První třetinu jsme měli velmi dobrou. Byli jsme aktivní, měli jsme v ní hodně šancí, ale nedali jsme branku. Paradoxně jsme tak rozhodli zápas ve vlastním oslabení.

MS V HOKEJI 2010 - Brankář Vokoun: Mužstvo tady nemáme špatné, ale zatím nehraje na svůj potenciál

Ikona

16. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté si na světovém šampionátu v Německu zkomplikovali sobotní porážkou v osmifinálové skupině se Švýcary cestu do čtvrtfinále. Stoprocentní jistotu elitní osmičky jim nyní dají pouze dvě výhry ve zbylých dvou střetnutích. "Sami jsme se dostali do takové situace. Víme, že musíme vyhrát dva zápasy, nebo alespoň jeden vyhrát a ve druhém bodovat. Situace není dobrá, na druhou stranu není beznadějná," připomněl gólman Tomáš Vokoun.

MS V HOKEJI 2010 - Měli jsme velmi špatnou první třetinu, uznal trenér Vladimír Růžička

Ikona

16. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté vstoupili do osmifinálové skupiny světového šampionátu v Německu porážkou se Švýcarskem. Helvétskému kříži podlehli 2:3 a zkomplikovali si tak cestu do čtvrtfinále, trenér českého týmu Vladimír Růžička byl po zápase zklamaný. "Do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Soupeř byl rychlejší. Dělali jsme chyby v obranném pásmu. Inkasovali jsme dva góly. Poté jsme se už nedokázali vrátit zpět do zápasu.

Královnou bílé stopy je sjezdařka Záhrobská

Ikona

15. května 2010 - PRAHA | Bronzová olympijská medailistka ve slalomu, sjezdařka Šárka Záhrobská obhájila loňské vítězství v anketě Král bílé stopy o nejlepšího českého lyžaře sezony, jejíž výsledky byly vyhlášeny v pátek v Praze na Žofíně. „Ráda bych poděkovala všem, kteří mi posílali hlasy do téhle ankety, díky vám tady můžu sedět v tom krásném královském křesle. Chci vám dělat radost až do olympiády v Soči,“ řekla vítězka

Strana výpisu

... 212 ...