Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Českým Sportovcem roku 2010 se stala rychlobruslařka Martina Sáblíková

Ikona

23. prosince 2010 - PRAHA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková byla ve středu večer při ceremoniálu v pražském hotelu Hilton vyhlášena českým Sportovcem roku 2010. Dvojnásobná olympijská vítězka ze ZOH 2010 ve Vancouveru v anketě Klubu sportovních novinářů zvítězila před lyžařem Lukášem Bauerem a veslařem Ondřejem Synkem. Třiadvacetiletá Martina Sáblíková obhájila své prvenství z roku 2009 a stala se ve své kariéře nejlepší sportovkyní roku už potřetí. Poprvé triumfovala v roce 2007.

Na šumavském Špičáku poprvé otevřou nejprudší českou sjezdovku

Ikona

16. prosince 2010 - ŠPIČÁK | Premiérově se letos v zimě otevře v pátek lyžařům nejprudší česká sjezdovka Šance se sklonem více jak 40 stupňů, která je součástí lyžařského areálu na šumavském Špičáku. Ve čtvrtek o tom informoval šéf střediska Vladimír Kasík. "Upraven je horní a spodní úsek Šancí. Nejprudší prostřední část je pak připravena jako boulový svah pro freeridery," říká majitel areálu Vladimír Kasík. Na všech sjezdovkách areálu leží nyní 60 centimetrů až jeden metr sněhu, jedná se o kvalitní prašan.

Berdychova wimbledonská výhra nad Federerem je podle ATP pátým nejpřekvapivějším výsledkem roku

Ikona

15. prosince 2010 - LONDÝN | Čtvrtfinálová výhra českého tenisty Tomáše Berdycha v letošním Wimbledonu nad Švýcarem Rogerem Federerem byla vybrána jako pátý nejpřekvapivější výsledek roku, největším šokem byla prohra Andyho Roddicka s Tchajwancem Yen-Hsun Lu. Informaci přinesly stránky ATP. Pětisetová bitva mezi Američanem Roddickem a Tchajwancem Yen-Hsun Lu skončila výhrou Asiata v pátém setu 9:7 a byla podle oficiálního serveru ATP nejsenzačnějším výsledkem roku 2010 na mužském okruhu.

Tenisté Nadal a Wozniacká byli jmenováni hráči roku 2010

Ikona

14. prosince 2010 - LONDÝN | Španěl Rafael Nadal a Dánka Caroline Wozniacká byli v úterý vyhlášeni hráči roku 2010 podle Mezinárodní tenisové federace (ITF). ITF zveřejnila zprávu v úterý na svých internetových stránkách. Nadal se stal nejlepším hráčem světa podruhé za sebou a podruhé v kariéře. Wozniacká se stala vůbec první dánskou hráčkou v historii, která získala seniorskou cenu pro nejlepší hráčku roku.

Lyžař Bauer chce v sobotu uspět na své oblíbené trati, víc už ale myslí na Tour de Ski

Ikona

9. prosince 2010 - BOŽÍ DAR | Běžec na lyžích Lukáš Bauer odjel ve čtvrtek do švýcarského Davosu, kde v sobotu pokračuje Světový pohár jeho oblíbeným závodem na 15 kilometrů klasicky. Vicemistr světa na této trati o tom informoval na svých webových stránkách. Bauer chtěl původně zamířit do Davosu už v neděli, ale změnil plány. "Mělo tam tři dny pršet, proto bylo lepší trénovat u nás, i když tady nakonec taky pršelo," vysvětlil Bauer, který v mezičase zvládl hodně objemových tréninků.

Boxer Lukáš Konečný obhájil titul profesionálního mistra Evropy EBU

Ikona

4. prosince 2010 - PRAHA | Český boxer Lukáš Konečný obhájil v pátek večer v Praze ve Sparta Areně titul profesionálního mistra Evropy organizace EBU v lehké střední váze do 69,85 kg. Svého vyzývatele Hamleta Petrosjana z Arménie porazil po 12 kolech na body. Dvaatřicetiletý Lukáš Konečný obhajoval titul, který získal letos v září v anglickém Birminghamu vítězstvím nad Britem Mathewem Hallem. Jeho vyzývatelem byl pětatřicetiletý Armén Hamlet Petrosjan, žijící ve švýcarské Ženevě.

Fotbalové MS 2018 uspořádá Rusko

Ikona

2. prosince 2010 - CURYCH | Výkonný výbor Mezinárodní fotbalové federace (VV FIFA) ve čtvrtek ve svém sídle v Curychu rozhodl o tom, že hostitelem světového šampionátu v roce 2018 bude Rusko. Neúspěšnými kandidáty byli Anglie, Španělsko spolu s Portugalskem a Nizozemsko spolu s Belgií. Rusko dostalo přednost před hlavním favoritem Anglií a v sále zavládla na straně vyslanců „Velké země“ obrovská radost. Mezi ruskými zástupci byli například majitel anglické Chelsea Roman Abramovič či ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Nejhorší fotbalový tým v Anglii inkasoval 227 gólů v 11 zápasech

Ikona

30. listopadu 2010 - MADRON | Tým Madron FC z anglické oblasti Cornwall byl označen za nejhorší celek v Británii. Informuje v úterý server tn.cz s odkazem na reportáž deníku The Telegraph. Fotbalisté Madronu inkasovali neuvěřitelných 227 gólů v 11 zápasech a tak jim patří nálepka nejhoršího fotbalového týmu ve Velké Británii. Tým hraje na hřišti Krále Jiřího V. a ten by asi na fotbalový klub hrdý. Borci z vesničky, která má necelých 1500 obyvatel, totiž letos nevyhráli jediný zápas a v průměru inkasují 20,63 gólů na jedno utkání.

Hokejisté Pardubic se v lednu utkají s Brnem pod širým nebem

Ikona

29. listopadu 2010 - PARDUBICE | Utkání 36. kola hokejové Tipsport extraligy mezi týmy HC Eaton Pardubice a Kometou Brno se odehraje v neděli 2. ledna 2011 od 12.30 hodin pod širým nebem na plochodrážním stadionu Zlaté přilby v Pardubicích. Informaci zveřejnili zástupci východočeského klubu v pondělí na tiskové konferenci. Duel mezi Pardubicemi a Kometou Brno bude prvním extraligovým utkáním pod širým nebem v historii České republiky. Čeká se velký zájem hlavně z řad brněnských fanoušků.

Tenista Berdych volil na Cenu Stefana Edberga Nadala, protože Federer ho naštval

Ikona

29. listopadu 2010 - LONDÝN | Český tenista Tomáš Berdych dal v hlasování v anketě Cena Stefana Edberga 2010 za přístup přednost Rafaelu Nadalovi ze Španělska před Švýcarem Rogerem Federerem, který ho údajně naštval svými výroky po prohraném čtvrtfinále ve Wimbledonu. Informaci v pondělí přinesl server Tennis.com. Pětadvacetiletý Berdych naznačil, že to byl jeden z důvodů jeho volby. "Rozhodoval jsem se prostě mezi dvěma jmény a zvolil jsem Rafu. Myslím, že si tu cenu zaslouží.

V Krkonoších se rozjely vleky, jsou zde ideální podmínky pro lyžaře

Ikona

27. listopadu 2010 - KRKONOŠE | V nejvyšších českých horách se v sobotu rozjely první vleky. V provozu je sjezdovka na Horních Mísečkách i na Černé hoře u Janských Lázní na Trutnovsku.
V 8.30 se na vrcholu Černé hory rozjela 300 metrů dlouhá sjezdovka, na které leží 30 až 40 centimetrů technického sněhu. "V provozu jsou kompletně sněhová děla, protože teploty pro zasněžování jsou ideální a budeme v dalších dnech otvírat další sjezdovky.

Strana výpisu

... 207 ...