Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Berdych porazil Roddicka a na Turnaji mistrů si připsal první vítězství

Ikona

24. listopadu 2010 - LONDÝN | Český tenista Tomáš Berdych porazil ve svém druhém duelu skupiny A na Turnaji mistrů v Londýně Američana Andyho Roddicka 7:5 a 6:3. Poprvé v kariéře se tak na tomto prestižním podniku dočkal vítězství a oživil naději na postup do semifinále. Pokud chtěl Berdych ještě pomýšlet na účast mezi čtyřmi nejlepšími, musel Roddicka bezpodmínečně porazit. Česká tenisová jednička začala dobře a při svých úvodních třech podáních ztratila pouhé tři míče.

Oštěpařka Špotáková chce na jubilejní Zlaté tretře prolomit smůlu

Ikona

23. listopadu 2010 - PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková převzala v úterý startovní číslo pro příští, jubilejní padesátý ročník atletické Zlaté tretry Ostrava, na prestižním mítinku chce prolomit smůlu. Světová rekordmanka o tom mluvila na tiskové konferenci v Praze. "Že do Ostravy pojedu znovu, jsem se rozhodla hned, když jsem odtamtud v červnu odjížděla. I když to nebylo s právě příjemnými pocity," připomněla Špotáková závod, v němž poslala oštěp do vzdálenosti "jen" 62,94 metru a prohrála se Slovinkou Martinou Ratejovou.

Rychlobruslařka Sáblíková skončila druhá na 3000 metrů v závodě SP v Berlíně

Ikona

20. listopadu 2010 - BERLÍN | Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila v sobotu druhé místo na trati 3000 metrů v závodě Světového poháru v Berlíně, českou olympijskou vítězku předčila jen Jilleanne Rookardová z USA, třetí skončila Němka Stephanie Beckertová. Sáblíková, která se kvůli nemoci nezúčastnila minulý víkend prvního kola Světového poháru v nizozemském Heerenveenu, se ještě téměř celý týden potýkala s následky žaludečních problémů.

Krasobruslař Verner vyhrál Grand Prix v Moskvě

Ikona

20. listopadu 2010 - MOSKVA | Tomáš Verner vyhrál krasobruslařský Ruský pohár, který je dalším dílem seriálu Grand Prix. Český reprezentant zajel suverénně nejlepší volnou jízdu a posunul se pořadím ze třetí příčky ke zlaté medaili, druhý skončil Kanaďan Chan, bronz má Američan Abbott, informuje portál ISU Skating. Tomáš Verner obsadil v pátek třetí místo v krátkém programu, sobotní volnou jízdu ale zajel výborným způsobem. Český krasobruslař získal za své vystoupení 156,21 bodu, což je jeho životní maximum.

Rychlobruslařka Sáblíková skončila při SP v Berlíně na trati 1500 metrů sedmá

Ikona

19. listopadu 2010 - BERLÍN | Martina Sáblíková obsadila v pátek při svém prvním startu v novém ročníku Světového poháru rychlobruskařek v Berlíně sedmé místo na trati 1500 metrů. Zvítězila Christine Nesbittová z Kanady. Sáblíková se kvůli žaludečním problémům nezúčastnila minulý víkend úvodního podniku Světového poháru v nizozemském Heerenveenu. Do čtvrtka nebyl zcela jistý ani její start v Berlíně, bronzová olympijská medailistka v této disciplíně však nastoupila a získala prvních čtyřicet bodů do letošního hodnocení soutěže.

Česko nabízí lyžařům 129 areálů, 12 z nich dostalo pět hvězdiček

Ikona

19. listopadu 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Dvanáct lyžařských areálů na nejvyšší pětihvězdičkové úrovni nabídnou v nadcházející sezóně české a moravské hory, podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) loni nabízelo výborné služby o dva areály méně. Českých lyžařů však bude přibývat hlavně v zahraničí. Z celkového počtu 129 českých lyžařských areálů je dvanáct v pětihvězdičkové kategorii, stejný počet jich má čtyři hvězdičky. Tři hvězdičky v hodnocení dostalo 45 areálů, 51 je dvouhvězdičkových a devět má jednu hvězdičku.

Lyžař Bauer přehodnotil plány, startu Světového poháru se zúčastní

Ikona

18. listopadu 2010 - GÄLLIVARE | Běžec na lyžích Lukáš Bauer změnil své rozhodnutí a zúčastní se úvodu Světového poháru ve švédském Gällivare, v sobotu se postaví na start závodu na 15 kilometrů volnou technikou. Bauer o tom informuje na svých webových stránkách. "Během včerejšího dne jsem se rozhodl, dnes odjíždím společně s týmem do Gällivare. Důvodem změny jsou mé pocity z dosavadních tréninků, kdy se mi brzy po obnovení přípravy jezdilo o kus lépe, než jsem s ohledem na délku výpadku očekával," vysvětlil Bauer.

Němec Vettel vyhrál Velkou cenu Abú Zabí a je mistrem světa F1 2010

Ikona

14. listopadu 2010 - ABÚ ZABÍ | Němec Sebastian Vettel na voze Red Bull vyhrál v neděli Velkou cenu Abú Zabí a stal se mistrem světa F1. Druhý dojel Brit Lewis Hamilton na McLarenu, třetí místo obsadil jeho krajan a stájový kolega Jenson Button. Dosavadní lídr šampionátu Fernando Alonso na Ferrari dojel až sedmý, Mark Webber osmý. Třiadvacetiletý Vettel vybojoval svůj první titul mistra světa a současně první pro svou stáj Red Bull, která tak získala "double", kromě týmového Poháru konstruktérů jí patří i jezdecký titul.

Rychlobruslařka Sáblíková nenastoupila kvůli nemoci do úvodního závodu SP

Ikona

13. listopadu 2010 - HEERENVEEN | Rychlobruslařka Martina Sáblíková nenastoupila do sobotního závodu na 3000 metrů úvodního kola Světového poháru rychlobruslařů v nizozemském Heerenveenu, od úterý ji trápí viróza. "Pořád jsme si ale mysleli, že se dá do soboty dohromady. Zkoušela se rozběhat, ale nebyla v pohodě, dokonce zvracela. Od startu jsme proto ustoupili," potvrdil TV Nova trenér české rychlobruslařky Petr Novák.

Tenista Damm ukončil kariéru, jako trenér povede amerického juniora Harrisona

Ikona

8. listopadu 2010 - PRAHA | Jeden z nejúspěšnějších českých tenisových deblistů Martin Damm ukončil v 38 letech kariéru a nyní bude trenérem amerického juniora Ryana Harrisona. Informaci v pondělí přinesl magazín Tennis Arena. „Výsledky ani žebříček už neodpovídaly tomu, na co jsem byl zvyklý. Věk člověk nezastaví, je mi osmatřicet a ta chvíle zkrátka přišla,“ uvedl Martin Damm pro Tennis Arenu. „Pokračoval bych jen v případě, kdybych byl na žebříčku do třicítky a dostal se na velké turnaje.

Skifař Synek je mistrem světa

Ikona

6. listopadu 2010 - KARAPIRO | Skifař Ondřej Synek vybojoval v noci na sobotu na novozélandském jezeře Karapiro svůj první titul mistra světa, když zvítězil před domácím obhájcem zlata Mahem Drysdalem a britským veslařem Alanem Campbellem. Osmadvacetiletý Synek vybojoval nejen první zlato z mistrovství světa ve své kariéře, ale také první titul mistra světa pro české veslování z olympijské disciplíny. Zlatem ze světového šampionátu se dosud mohl pyšnit jen Michal Vabroušek, skifař neolympijské lehké váhy.

Strana výpisu

... 208 ...