Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Britský boxer Haye vyzval bratry Kličkovy k souboji

Ikona

20. října 2010 - HAMBURK | Britský boxer David Haye nepřímo vyzval bratry Vitalije a Vladimira Kličkovy, aby se s ním utkali o tituly mistra světa do října příštího roku, kdy hodlá Haye ukončit kariéru. Informaci ve středu přinesla agentura AFP. Třicetiletý Haye chce skončit s kariérou za rok 13. října, kdy oslaví jednatřicáté narozeniny. Do té doby by se rád utkal s bratry Kličkovými. "Musí si pospíšit, mají na to rok," řekl Haye.

Vitalij Kličko obhájil titul profesionálního mistra světa v boxu WBC v těžké váze

Ikona

17. října 2010 - HAMBURK | Ukrajinský boxer Vitalij Kličko krátce po půlnoci v neděli obhájil v Hamburku titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBC v souboji s americkým vyzyvatelem Shannonem Briggsem, jehož porazil po 12 kolech jasně na body. Vítězství devětatřicetiletého doktora sportovních věd z univerzity v Kyjevě Vitalije Klička bylo naprosto suverénní. V aréně O2 World Hamburg si před šestnáctitisícovou návštěvou pohrával s osmatřicetiletým Briggsem jako kočka s myší.

Nejdražší lístek na zahajovací ceremoniál OH 2012 v Londýně stojí 2012 liber

Ikona

15. října 2010 - LONDÝN | Nejdražší vstupenky na zahajovací ceremoniál OH 2012 v Londýně budou stát fanoušky plných 2012 liber, což je necelých 56 tisíc korun. Informuje o tom v pátek agentura SITA. Nejlevnější lístky budou naopak k mání za symbolickou cenu 20,12 libry, tedy zhruba 560 korun. Organizátoři her v pátek rovněž zveřejnili ceny vstupenek na všech 26 sportovních odvětví, která budou na OH v Londýně k vidění a bude se v nich bojovat o medaile.

FIFA otestuje použití techniky na brankové čáře

Ikona

15. října 2010 - LONDÝN | Fotbalové zápasy už brzy nebudou rozhodovat jen muži s píšťalkou, pomáhat by jim mohla technika. FIFA se totiž chystá oslovit nezávislou společnost, která má otestovat a vybrat nejlepší ze systémů na určování toho, zda míč přešel celým objemem brankovou čáru. Informuje o tom v pátek server tn.cz. Fotbal má po takřka 150 letech od svého založení obrovskou tradici. Její nedílnou součástí stále zůstává i to, že do rozhodování sporných situací během zápasů zasahuje pouze lidský faktor.

Petr Čech je podle IFFHS třetím nejlepším brankářem uplynulé dekády

Ikona

11. října 2010 - PRAHA | Český reprezentační brankář Petr Čech obsadil třetí místo v anketě o nejlepšího gólmana první dekády nového tisíciletí, kterého volí Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS). IFFHS o tom v pondělí informovala na svých webových stránkách. Konečné pořadí ankety sice bude známo až v roce 2011, nicméně již dnes je jisté, že bronzový stupínek připadne osmadvacetiletému Čechovi.

Legendární žokej Váňa se na sedmé vítězství nenadřel

Ikona

10. října 2010 - PARDUBICE | Sedmapadesátiletý žokej Josef Váňa se stal v neděli posedmé vítězem nejprestižnějšího českého dostihu Velké pardubické. Po jeho skončení odpovídal na dotazy diváků České televize a přiznal, že na dobrém koni není dostih fyzicky náročný. „Každý jednou skončí, a kdoví, jestli se dostanu do stejné kondice, abych mohl jet i za rok. Každopádně děkuju synovi za horské kolo, které mi koupil i za to, že jsme spolu jezdili denně do práce právě na kole.

Tiumen s Váňou v sedle vyhrál 120. ročník Velké pardubické

Ikona

10. října 2010 - PARDUBICE | Sedmapadesátiletý Josef Váňa v sedle koně Tiumena vyhrál v neděli 120. ročník slavného dostihu Velká pardubická a vybojoval sedmé vítězství své kariéry v tomto dostihu. Druhý doběhl těsně Amant Gris s žokejem Markem Stromským, třetí místo obsadila Sixteen s Joseferm Bartošem. Váňa, který za deset dnů oslaví osmapadesáté narozeniny, se na start Velké pardubické postavil počtyřiadvacáté, posedmé proběhl cílem jako vítěz.

Vítěz Tour de France Contador měl pozitivní dopingový nález

Ikona

30. září 2010 - GEELONG | Španěl Alberto Contador, vítěz letošního cyklistické Tour de France, měl pozitivní nález na zakázané anabolikum clenbuterol. Contadorovi byl dočasně vystaven zákaz závodění, informuje ve čtvrtek agentura Reuters. Přítomnost clenbuterolu v závodníkově krvi prozradil dopingový test provedený během druhého volného dne Tour de France. Druhý test přítomnost látky potvrdil. Koncentrace clenbuterolu však byla velice malá.

Rychlobruslařka Sáblíková si vyzkoušela roli modelky a musí se vyrovnat se změnou pravidel

Ikona

29. září 2010 - PRAHA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková si vyzkoušela roli modelky a připravuje se na novou sezonu, v níž se musí vyrovnat se změnou pravidel, ale znovu nechce prohrávat. Dvojnásobná olympijská vítězka a její trenér Petr Novák o tom mluvili ve středu na tiskové konferenci v Praze. "Příprava na novou sezonu probíhá úplně normálně. Trénujeme, trénujeme, trénujeme. S motivací nemám problémy, ta je pořád stejná, chci bojovat o stupně vítězů, nechci prohrávat," řekla Sáblíková.

Na Ještědu se uskuteční letní závody ve skocích na lyžích, přijede světová špička

Ikona

22. září 2010 - LIBEREC | Letní závody ve skocích na lyžích Summer Grand Prix se uskuteční 1. října na dvou ještědských skokanských můstcích u Liberce. Primátor města Jiří Kittner (ODS) ve středu uvedl, že pořadatelé očekávají účast až dvou tisíc diváků včetně školní mládeže. „Pro školáky budou fungovat vstupenky i jako jízdenky na tramvaj. Pořadatelé připravili pro školáky i soutěž o zájezd do Vídně a tamější výrobny světoznámých sušenek,“ řekl Kittner.

Muž bez rukou a nohou přeplaval kanál La Manche

Ikona

19. září 2010 - LILLE | Francouz Philippe Croizon (42), kterému lékaři amputovali ruce a nohy, přeplaval v sobotu kanál La Manche. Informoval o tom v noci na neděli server televize France24. Croizon vyplaval z Folkestonu na jihu Anglie krátce před 8. hodinou ranní. Na pláž u francouzské vesnice Wissant doplaval krátce před půl desátou večer. "Dokázal jsem to! Je to šílené!," jásal Croizon. Pro rádio France Info řekl, že doufá, že se stane symbolem překonávání limitů lidských schopností.

Strana výpisu

... 209 ...