Ruský trenér Bykov českému týmu vysekl poklonu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ruský trenér Bykov českému týmu vysekl poklonu

Ikona

24. května 2010, 11.02 | KOLÍN NAD RÝNEM | Trenér ruské hokejové reprezentace Vjačeslav Bykov v rozhovoru po nedělním finále mistrovství světa 2010 pro ruský deník Gazeta přiznal, že český tým byl hoden titulu světových šampionů a osud se na něj usmál ve správnou chvíli. Výkon brankáře Tomáše Vokouna označil za brilantní. "Českému národnímu týmu blahopřeji k vítězství. Mistrovský titul získal po obtížném období a osud se na něj usmál ve správný čas. Pro nás zápas začal složitě.

 

Poté, co jsme inkasovali první gól, byli jsme nuceni dobývat obranu soupeře. Ale český brankář předvedl brilantní výkon. Navzdory tomu, že jsme měli více hráčů světové úrovně, nebyli jsme schopni vyřešit klíčové momenty," řekl po prohře 1:2 ruský lodivod Vjačeslav Bykov.

Ruský trenér se nechtěl vymlouvat na náhodu. "Vytvořili jsme si spoustu šancí, do kterých jsme se dostali díky naší šikovnosti, ale nebyli jsme je schopní úspěšně zakončit. Bohužel to prostě nešlo. Musíme vzdát Čechům hold, tentokrát byli hodni titulu."

Bykov i přiznal, že mu po utkání telefonoval ruský prezident Medveděv. "Ano, Dmitrij mi telefonoval a blahopřál týmu. Chválil nás a požádal mně, abych tlumočil pozdrav hráčům. Pro všechny je stříbro zklamáním, to se rozumí, ale my jsme za poslední tři roky získali dvě zlata a stříbro, a to je myslím dobrý výsledek," myslí si Vjačeslav Bykov.

Tématické zařazení:

 » Sport