MS V HOKEJI 2010 - Měli jsme velmi špatnou první třetinu, uznal trenér Vladimír Růžička - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Měli jsme velmi špatnou první třetinu, uznal trenér Vladimír Růžička

Ikona

16. května 2010, 01.48 | MANNHEIM | Čeští hokejisté vstoupili do osmifinálové skupiny světového šampionátu v Německu porážkou se Švýcarskem. Helvétskému kříži podlehli 2:3 a zkomplikovali si tak cestu do čtvrtfinále, trenér českého týmu Vladimír Růžička byl po zápase zklamaný. "Do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Soupeř byl rychlejší. Dělali jsme chyby v obranném pásmu. Inkasovali jsme dva góly. Poté jsme se už nedokázali vrátit zpět do zápasu.

 

Od druhé třetiny jsme začali Švýcary přehrávat, měli jsme poměrně hodně šancí, ale nedáváme branky. Těžko se vyhrává na dva góly," litoval svazový kouč. "Myslím si však, že duel ovlivnila první třetina, kterou jsme měli velmi špatnou," prohlásil hlavní lodivod, který si zkrat v úvodní části nedokázal vysvětlit.

"Poměrně lehce jsme ztráceli puky. Udělali jsme hrozné chyby. Oni měli v první dvacetiminutovce další tři, čtyři tutové šance, které Tomáš Vokoun vychytal. Dělali jsme hrubé chyby, padali jsme, zakopávali, oni byli rychlejší, silnější v soubojích a rozebírali nás," smutnil kormidelník národního mužstva.

Český celek se v prostřední periodě zvedl a začal protivníka přehrávat. Přesto dvougólové manko doháněl obtížně. "Malinko jsme změnili hru. Kluci sami cítili, že to není dobré. Zabrali, zvedlo se to. Měli jsme dost příležitostí, ale my nedáme prostě góly. V poslední vteřině máme velkou šanci, jsme sami před bránou, ale my střílíme brankáři do břicha," žehral nad zakončením Růžička.

Jeho ovečkám se nedařily přesilové hry. Těsně před druhou sirénou měli Češi téměř minutu a půl výhodu dvojnásobné početní výhody, tu ovšem trestuhodně prohospodařili. "Nejsme schopni vstřelit gól. To zápas taky rozhodlo. Michal Rozsíval stojí sám mezi kruhy a místo střely nahrává dozadu. Takhle góly nedáme. Pořád kombinuje, stále někoho hledáme," zlobil se Růžička, jenž ocenil výkon čtvrté formace. "Hráli velmi dobře. Koukal byl výborný. Bohužel dnes to trochu nesedlo útočné formaci Novotný - Vampola - Kašpar," doplnil.

Čeští hokejisté se připravovali na obranu ve středním pásmu, to se jim ovšem v první třetině příliš nedařilo. "Opouštěli jsme modrou čáru. Gól, co jsme dostali, tam byli tři hráči pod modrou čárou. Když jsme přejeli do vlastního pásma, tak jsme chodili dva až tři za hráčem na kotouč a oni nás třemi nahrávkami rozebrali a dávali do prázdné," dodal Růžička.

Tématické zařazení:

 » Sport