MS V HOKEJI 2010 - Nejsme schopni dát gól, hrajeme to jak fotbal, zlobil se Růžička - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Nejsme schopni dát gól, hrajeme to jak fotbal, zlobil se Růžička

Ikona

18. května 2010, 00.43 | MANNHEIM | Čeští hokejisté porazili v sobotu ve svém druhém vystoupení v osmifinálové skupině F tým Lotyšska 3:1 a uchovali tak naději na účast ve čtvrtfinále. Svěřenci kouče Růžičky dali dva góly ve vlastním oslabení, obě branky zaznamenal kapitán Tomáš Rolinek, třetí uklidňující trefu vsítil Roman Červenka. "První třetinu jsme měli velmi dobrou. Byli jsme aktivní, měli jsme v ní hodně šancí, ale nedali jsme branku. Paradoxně jsme tak rozhodli zápas ve vlastním oslabení.

 

Ve třetí části hrál soupeř velmi dobře, snížil, naštěstí se nám podařilo rychle odpovědět," prohlásil krátce po skončení utkání trenér Vladimír Růžička.

Národní tým znovu zradila koncovka. Zejména v úvodní periodě si vypracoval řadu šancí, žádnou z nich však nedokázal využít. "Nejsme schopni dát z ničeho gól. To není možné, co my spálíme. V posledních čtyřech zápasech jsme vstřelili devět gólů. Hrajeme to jak fotbal," zlobil se svazový kouč.

Českému mužstvu naopak na šampionátu vychází hra v oslabení. Proti Lotyšům v ní navíc rozhodli zápas. "Dobře bráníme ve čtyřech. Vyšperkovali jsme to nyní i góly. Máme ale problémy vstřelit gól," mrzelo zkušeného stratéga, který ocenil výkon kapitána Rolinka. "Kdyby nehrál, tak jsme dnes asi nevyhráli," smutnil.

Jeho ovečky tříbodovým ziskem s Lotyši přiživily naději na elitní osmičku. K účasti ve čtvrtfinále však musí v úterním duelu bezpodmínečně bodovat s Kanadou. "Situace není lehká. V úterý musíme zabojovat a prostě porazit Kanadu. Je to silný tým. Nemají tady sice takové hráče jako na olympiádě, ale každý celek Kanady je vždy nevyzpytatelný. Musíme vyhrát. Nikoho jsme tady kromě Švédů zatím moc neporazili," připomněl Růžička, jenž vzápětí naznačil možnou cestu k úspěchu.

"Je potřeba hrát aktivně a také dobře ve středním pásmu, které jsme ve třetí třetině proti Lotyšům bránili dobře. Musíme hrát svoji hru," dodal Růžička. Český celek potřebuje v úterním klání s Javorovými listy k postupu do play-off alespoň bod, v mannheimské SAP Areně ho tak čeká další psychicky náročné střetnutí. "Nervy mám skoro každý zápas. Podívejte, kolik mám bílých vlasů. Musíme zabojovat a vyhrát," dodal na závěr Růžička.

Tématické zařazení:

 » Sport