Letošních 300 zatáček Gustava Havla přepíše historii - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Letošních 300 zatáček Gustava Havla přepíše historii

Ikona

7. května 2010, 16.02 | HOŘICE | Automotoklub Hořice pořádá 22. a 23. května již 48. ročník Fuchs Oil 300 zatáček Gustava Havla. Při letošním ročníku se zřejmě přepíší dějiny tohoto populárního závodu silničních motocyklů, vyplývá to z informací radnice v Hořicích na Jičínsku. Pořadatelé obdrželi od jezdců 370 přihlášek. Tento počet nebylo možné akceptovat, proto musely nastat škrty ve startovní listně. Tím, že pořadatelé přijali bezmála 330 jezdců, museli vyhlásit další třídu.

 

Kategorie Klasik bude mít dva závody. Tím prvním je spojený závod 175cc a 250cc. Tím druhým pak spojené třídy 350cc a 500cc. Dalším závodem je kategorie Sportproduction 125cc a samostatně pojede i nová třída Sportproduction 250cc.

Ostré stopětadvacítky a dvěstěpadesátky pojedou společně v dalším závodě, samozřejmě se budou obě kategorie vyhlašovat zvlášť. Jednoválcové čtyřtakty, tedy Supermono, pojedou v Hořicích jeden ze svých závodů Přeboru ČR. Hořické motorkářské menu pak uzavřou závody do 600cc a nad 600cc, které se jedou samostatně.

Ve třídě GP125cc se očekává souboj mezi Kolářem, Podlipným a Rážkem. Největšími soupeři jim budou Grämmer a Lohse z Německa a mladý Motte z Francie.

Třída GP250cc bude mít své favority ve Voitovi a Schustrovi z Německa. Pojedou také závodníci z Irska a Anglie, jmenovitě Gilpin, Walsh, Hamilton, Brown, Gilmore, Buttler, Smith a Stephenson. "Dobrá pověst předchází i Blachu z Dánska. Uvidíme, jak se bude dařit Larssonovi ze Švédska a Korhonenovi z Finska. Naši vlajku v této třídě bude držet Pavel Navrátil," řekl za pořadatele Ladislav Kočí.

V Supermonech se očekává souboj domácích Kamenických s Kehrerem z Německa. Potěšitelné je, že tým Kamenických bude kompletní, budou tedy startovat oba bratři Libor i Martin.

Ve třídě "šestek" uvidí fanoušci Bicana, Dokoupila, Brože, Chalupu a Holana. Poprvé se v Hořicích objeví i české hvězdy Filla a Holubec. "Ze zahraničních budou nejvíce zlobit Brandt a Voit z Německa, Hamilton, Gilmore a Courtney z Irska. Jsme zvědavi, jak se bude dařit velké hvězdě Pearsnovi z Anglie. Startuje kvalitní Francouz Goetschy a nováčkem je Ital Stolli," dodal Kočí.

Už jen pohled na jména v "litrové" třídě budí veliký respekt - Dražďák, Bican, Dokoupil, Červený, Brož, Filla, Mikšovský, Holan, Chalupa a Řezníček. I zde budou mít Češi těžkou konkurenci. Michel z Německa ukáže superbikovou MZ, Rumiano z Itálie pak MV Agustu. Filla a Bican jedou BMW, Dokoupil s Řezníčem KTM. I zde se objeví jezdci z Anglie a Irska - Smyth, Pearson, Brown, Gilomre a Courtney - také pojedou Francouzi, a to hned čtyři: Goetschy, Guillermin a bratři Faivreovi.

Tématické zařazení:

 » Sport