MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Musíme střílet a zjednodušit to, jinak nemáme šanci proti nikomu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Musíme střílet a zjednodušit to, jinak nemáme šanci proti nikomu

Ikona

12. května 2010, 01.03 | MANNHEIM | Čeští hokejisté na světovém šampionátu v Německu poprvé nepříjemně narazili. V úterním duelu základní skupiny C prohráli s Norskem 2:3, český celek skóroval pouze z přesilovek, oba góly zaznamenal útočník Jaromír Jágr. Růžičkovi svěřenci si tak porážkou výrazně zkomplikovali postup do případného čtvrtfinále. Českému týmu reálně hrozí, že může jít do osmifinálové skupiny s nulovým ziskem. Český celek sice soupeře výrazným způsobem přestřílel, Grotnese v kleci však pokořil pouze dvakrát.

 

Naopak Norové vytěžili z minima maximum. Náš hlavní problém je, že málo střílíme. Místo střely ještě hledáme lépe postaveného spoluhráče. Hrajeme to také pořád po rozích. Musíme to změnit, protože s tímto způsobem hry nejsme úspěšní ani proti Norsku," řekl po zápase Vladimír Růžička. "Nepřejdeme pořádně hráče, ale hlavně vůbec nestřílíme. Je minuta do konce, my máme puk na modré a místo rány nahráváme někam do rohu," vidí hlavní příčiny neúspěchu svazový kouč, který však nadále svým svěřencům věří.

"S tímto soupeřem bychom prohrávat neměli. Za dva dny máme Švédy a musíme se na ně připravit. Pořád si myslím, že pokud bude toto mužstvo bojovat, rvát se o to, že má jednoznačně na víc," prozradil Růžička. Český tým sice proměnil dvě početní výhody, s jejich realizací však hlavní kormidelník spokojen nebyl. "Nejsou dobré, nestřílíme, pořád si tam prohazujeme," zlobil se.

Těžkou roli měl při své premiéře na mistrovství světa gólman Ondřej Pavelec, šlo na něj pouhých patnáct ran, přesto třikrát musel lovit kotouč ze sítě. "Když už ta střela byla, tak z bezprostřední blízkosti nebo se dokonce hráč dostal úplně sám před bránu," řekl naštvaně Růžička. Do utkání se "Tre Kronor" chystá změny v útočných i přesilovkových formacích.

"Musíme mnohem více střílet a zjednodušit to. Jestli tohle dělat nebudeme, tak nemáme šanci proti nikomu. Viděli jste Nory, přijeli k nám do třetiny a napálili to na bránu. Tlačili se do brány," dodal Růžička.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport