MS V HOKEJI 2010: Po dlouhé době jsme porazili zase tým z první čtyřky, těšilo Vladimíra Růžičku - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010: Po dlouhé době jsme porazili zase tým z první čtyřky, těšilo Vladimíra Růžičku

Ikona

14. května 2010, 01.22 | MANNHEIM | Čeští hokejisté se rehabilitovali po nevydařeném utkání s Nory fanouškům na výbornou. Po velmi dobrém výkonu zdolali ve čtvrtek večer na světovém šampionátu v Německu ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině C tým Švédska 2:1 a připsali si cenné dva body do osmifinálové fáze. Čeští hráči se prezentovali diametrálně odlišným výkonem než v předchozím duelu. Hráli jednoduše, hodně stříleli, tlačili se do brány, hráli s velkým nasazením.

 

Trenér Růžička mohl být velmi spokojen především s první třetinou, ve které byl český celek výrazně lepší.

"Měli jsme výborný vstup do zápasu. Hráli jsme opravdu skvěle. Jasně jsme Švédy přehráli. Škoda, že jsme nedali ještě více gólů. Je vidět, že moc gólů dávat nebudeme. Připravovali jsme se na obrannou hru. Od prostřední dvacetiminutovky to bylo už vyrovnané. Soupeř nás trochu začal přehrávat. Bylo to utkání brankářů. Oba chytali velmi dobře. Jsem rád, že jsme střetnutí dotáhli do vítězného konce," pochvaloval si hlavní kormidelník národního mužstva Vladimír Růžička.

Čeští hráči napravili fiasko s Norskem. Svazového kouče těšilo, že jeho ovečky po dlouhé době dokázali zdolat tým z absolutní špičky. "Porazili jsme celek, který patří do první čtyřky. Chtěl bych opravdu poděkovat hráčům, že na ledě nechali všechno. Hlavně jsem nechtěl, abychom hráli tak jako s Norskem. Takovou hru vabank, jestli to vyjde či nevyjde. Vzadu jsme to pak nechávali otevřené. My máme mužstvo stavěné tak, že příliš branek dávat nebudeme, proto nesmíme tolik inkasovat," prohlásil Růžička.

Jeho svěřence přijel do mannheimské SAP Areny povzbudit početný kotel příznivců. Hokejistům tak vytvořili takřka domácí prostředí. "Je to výborné. Je vidět, že to je v nás, že máme rádi hokej a já jsem moc rád, že jsme je dnes potěšili," liboval si reprezentační kouč.

Tématické zařazení:

 » Sport