MS V HOKEJI 2010 - Trenér Růžička: Zápas se Švýcary je pro nás stejně důležitý jako se Švédskem - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Trenér Růžička: Zápas se Švýcary je pro nás stejně důležitý jako se Švédskem

Ikona

14. května 2010, 17.29 | MANNHEIM | Čeští hokejisté odehráli na světovém šampionátu v Německu velmi dobrý zápas proti "Tre Kronor" a nyní si již plně brousí zuby na další silný evropský celek. Trenér Růžička naordinoval v pátek krátce po poledni svým svěřencům čtyřicetiminutový trénink, na němž panovala příjemná atmosféra. Český výběr nastoupí v sobotu do prvního osmifinálového klání proti zemi Helvétského kříže, která na turnaji doposud neztratila ani bod, zdolala dokonce i favorizovanou Kanadu.

 

"Tento zápas jsem viděl osobně. Kanada byla v prvních deseti minutách mnohem lepší, pak se to vyrovnalo a rozhodly góly. Švýcaři dali první gól a to je nastartovalo," hodnotil duel kormidelník národního mužstva Vladimír Růžička.

Čeští hokejisté změřili síly se Švýcary už v přípravě. První zápas prohráli 1:4, v odvetě naopak zvítězili 3:1. "Mistrovství světa je ale něco úplně jiného. Čeká nás těžký zápas. Oni hodně brání, mají výborné brankáře. Je to kompaktní celek. Z NHL jim nikdy příliš moc hráčů nejezdilo. Na turnajích jsou většinou pořád ve stejném složení. V tom je jejich výhoda," přiznal svazový kouč.

Hokejisté rozeberou protivníka večer na videu. Proti Švýcarům se chtějí prezentovat stejnou hrou a podobným výkonem jako v posledním utkání se Seveřany. "Chceme to zvládnout. Myslím si, že už jsme se ponaučili z toho, že jsme byli dole. Musíme do toho dát zase všechno. Těžko můžeme podcenit Švýcary, kteří porazili Kanadu. Zápas je pro nás stejně důležitý jako čtvrteční se Švédskem," upozornil Růžička.

Čeští trenéři se rozhodli dopsat na soupisku obránce Tomáš Mojžíše a Ondřeje Němce. Mimo hru tak zůstali Krstev, Kovář a Gulaš, kteří již odcestovali autem do vlasti. "Hodně tomu napomohlo, že je zraněný Filip Novák. Jinak bychom napsali jednoho obránce a jednoho útočníka. Pro šest beků je to dost náročné, opravdu tam lezou po čtyřech. Proto bych rád zahájil utkání proti Švýcarům se čtyřmi obrannými dvojicemi a postupně to stáhnout," vysvětlil Růžička a vzápětí sdělil, že mezi tři tyče znovu pošle Tomáše Vokouna.

"Chtěl bych, aby již odchytal všechna utkání. Ve čtvrtek byl vynikající. Za stavu 1:0 a 2:1 pochytal velké šance. Na něm se staví zápas," zdůraznil. Zkušený stratég zatím netuší, zda provede nějaké změny i ve složení útočných řad. V elitní formaci tak s Jágrem patrně opět nastoupí Klepiš a Červenka.

"Roman tady zatím nebodoval, ale nehledejme senzace. Všechny předchozí turnaje odehrál úžasně. Je to hráč, který může jakékoli další střetnutí rozhodnout. A důležité je, že si s ním Jarda Jágr velmi dobře rozumí. To je podstatné. Najít k němu centra není jednoduché," dodal na závěr Růžička.

Tématické zařazení:

 » Sport