Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Barevný region nabídne kvalitní kulturu

foto top

- Ústí nad Labem | Čtvrtý ročník festivalu Barevný region, který příští pátek 25. května od 14.00 hodin pořádá na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem Výbor pro národnostní menšiny Ústeckého kraje, nabídne návštěvníkům kvalitní kulturu.

V Divadle Hybernia se uskutečnil galakoncert Srdce pomáhá

foto archiv

- Praha | V pražském Divadle Hybernia se v rámci galakoncertu Srdce pomáhá na jednom pódiu sešli Milan Peroutka, Bohuš Matuš, Magda Malá, Anička Slováčková, Kateřina Brožová a Hynek Tomm.

Kinematovlak přiveze pohádky na nádraží

foto archiv

- Zlín | Dnes vyrazí na cestu přes 13 moravských a českých měst Kinematovlak Českých drah, který je součástí doprovodného programu 58. ročníku Zlín Film Festivalu. Toto "kino na kolejích" přiváží nejen zábavu, ale chce také poučit.

Zahájení lázeňské sezóny: Pro každého něco

foto archiv

- Teplice - Kolik položek čítá letošní kulturní program na zahájení lázeňské sezóny a co byste divákům osobně doporučil?, ptáme se ředitele Domu kultury v Teplicích Ing. Přemysla Šoby.

Knihu Česká Lípa město na Ploučnici ocenil i Jindřich z Lipé

foto archiv

- Česká Lípa | Na křest nové knihy Česká Lípa město na Ploučnici, kterou vydalo město Česká Lípa, se během obhlídky svého panství zastavil také Jindřich z Lipé, zakladatel města.

Radůza má platinovou desku

Foto archiv

- Praha | V pražské Malostranské besedě převzala Radůza, vlastním jménem Radka Vranková, dnes Urbanová, platinovou desku za album Studna v poušti. Album bylo v nominaci na cenu Akademie populární hudby Anděl.

Clam–Gallasův palác se dočká rekonstrukce a nového využití

Foto archiv

- Praha | Pražští radní odsouhlasili záměr na realizaci veřejné zakázky revitalizace Clam–Gallasova paláce. Základním cílem revitalizace je zpřístupnit palác veřejnosti, připravit palác pro otevřené možnosti kulturně – společenské náplně a zvýšení úrovně prezentace hlavního města Prahy, to vše se zachováním zásad památkové ochrany paláce a jeho okolí. Projekt řeší oživení paláce poté, co došlo k přemístění Archivu hl. m. Prahy do nových prostor v areálu na Chodovci.

Severočeské divadlo dostane na opravy dva miliony korun

Foto archiv

- Ústí nad Labem | Dotaci ve výši 2 000 000 Kč na provedení oprav hmotného majetku v historické budově divadla a v dostavbě pro Severočeské divadlo Ústí nad Labem odsouhlasila rada města.

Severočeské divadlo uvede v premiéře Kouzelnou flétnu

Foto archiv

- Ústí nad Labem | Severočeské divadlo v Ústí nad Labem uvede v pátek 16. února v 19 hodin premiéru opery W. A. Mozarta Kouzelná flétna v německém originále s českými titulky.

Václav Neckář se objeví „Mezi svými“

Foto archiv

- Teplice - Václav Neckář míří do Teplic. Už šestadvacátého února se s ním a jeho legendární kapelou Bacily uvidíme v Krušnohorském divadle. Divákům představí své největší hity i nové skladby v jedinečné komorní atmosféře v projektu „Mezi svými“.

Blíží se nejprestižnější akce plesové sezóny - ČESKÝ PLES!

Foto archiv

- Milujete plesy, chcete se zúčastnit jednoho z nejprsetižnějších, nejhonosnějších a oslavit tím i své češství? A chcete být obklopeni nejenom nádherným prostředím, ale i hvězdami a úspěšnými lidmi? Pak nesmíte 3. 2. 2018 chybět na ČESKÉM PLESE v nádherných prostorách pražského Obecního domu. Abychom pro Vás v Metropolu zjistili více o této top akci letošní plesové sezóny, zeptali jsme se manažerky Petry Kühnové z pořádající agentury KVArt Production na detaily.

Strana výpisu

... 121 ...