Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Známý herec Batěk překvapen: Čím ho šokovala bývalá hlasatelka Tomsová a paní optička?

foto archiv

- Praha | Tak trochu “v šoku” byl divadelní, televizní a filmový herec Petr Batěk, kterého už tento týden uvidíme v kinech v hlavní roli nové komedie Jak se moří revizoři. Od bývalé hlasatelky a moderátorky Marie Tomsové se dozvěděl zajímavou zprávu, stejně jako následně od optičky Jany Slavíkové.

Režisérka a autorka Četnických humoresek se vrátila do školy

foto archiv

- Praha | Režisérka, scénáristka, producentka a autorka řady inscenací, filmů, ale i seriálů Pavlína Moskalyková se po desítkách let vrátila opět do školních lavic. A nutno podotknout, že se jí v prvorepublikové obecné škole v rámci unikátní road show k 100. výročí vzniku Československa Zažijte to znovu! velmi líbilo.

Do ČR poprvé míří mužský tbiliský operní sbor Suliko

foto archiv

- Praha | Naprosto unikátní vystoupení chystá gruzínský soubor sólistů 'Tbiliské opery' „Suliko“, který se poprvé představí v České republice. Jediný mužský “operní sbor” zapsaný na seznamech UNESCO vystoupí 9. listopadu 2018 v pražském Rudolfinu.

Le Palais Art Hotel Prague hostí špičkové fotografie

foto archiv

- Praha | Milan Žovin pořádá první vernisáž fotografií nazvanou Hříšná krásná ve spolupráci s vydavatelstvím Metropol a Ing. Jiřím Morštadtem, a to v luxusním pražském hotelu Le Palais Art Hotel Prague. Významný kulturní počin je naplánovaný na středu 10. října od 18.00 hodin.

Na Danceshock se české barvy neztratily

foto archiv

- Ústí nad Labem | Na zimním stadionu v Ústí nad Labem se uskutečnil 5. ročník mezinárodní soutěže Danceshock 2018, kterého se letos zúčastnilo přes 2000 tanečníků z 18 zemí a tří kontinentů. Na programu bylo Mistrovství světa ve street show a disco show a Světový pohár disco dance. Taneční maraton se konal za podpory Ústeckého kraje, přítomen byl krajský zastupitel Jaroslav Dubský.

Největší hvězdy flamenca poprvé v ČR

foto archiv

- Praha | Největší světové hvězdy flamenca - David Coria, Ana Morales se letos poprvé představí v České republice. Diváci a milovníci tohoto žhavého tance si je užijí na třech místech - v Brně, Praze a Hradci Králové. S kytarovým doprovodem předního španělského skladatele a hudebníka můžete zažít ohromující zážitek. Nepůjde jen o “obyčejné taneční představení”, ale o formu s názvem “Pallabra Y Gesto”, což je v českém překladu Slovo a gesto.

Ministerstvo kultury otevře brány Nostického paláce v pátek 28. září 2018

foto archiv

- Praha | U příležitosti Dne české státnosti a svátku patrona české země Svatého Václava otevře Ministerstvo kultury v pátek 28. září 2018 v době od 10 do 17 hodin veřejnosti brány malostranského Nostického paláce.

81letý Přeučil nesleze přes hodinu z pódia

foto archiv

- Praha | Objevil tajný recept na lektvar mládí, dopuje se energetickými tabletami nebo je za tím něco jiného? Herecký mistr, dabér a profesor herectví a rétoriky totiž ve svém úctyhodném věku podává výkony, na které by si možná netroufli kdejací jeho výrazně mladší kolegové nebo žáci.

Batist Nej sestřička 2018 má svou vítězku Ivanu Lelkesovou

foto archiv

- Náchod | Jubilejní 10. ročník oblíbené soutěže Batist Nej sestřička se konal v Městském Divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě pod záštitou ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, starosty města Náchoda Jana Birke, náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje Aleše Cabicara, 1. náměstka hejtmana Martina Červíčka, České asociace sester či zastupitelky města Náchod Soni Markové a dalších významných osobností.

Mužem roku 2018 se stal Jiří Kmoníček

foto archiv

- Náchod | Celostátní finále 19. ročníku soutěže Muž roku 2018 se uskutečnilo v pátek 24. srpna 2018 v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. O tituly nejkrásnějších mužů v České republice a možnost účasti na světových soutěžích mužské krásy bojovala dvanáctka urostlých mužů – finalistů soutěže Muž roku 2018, kteří byli vybráni zvíce jak 900 uchazečů. Organizace se tradičně ujal prezident soutěže David Novotný za podpory CAST ME Praha, ART4Promotion a Města Náchod.

Tajemné řády, světová společenství a rytíři dnešní doby

Zdroj: Metropol

- Řada lidí věří, že ilumináti, svobodni zednáři, templáři, nebo třeba rytíři podvazkového řádu ovládají svět. A spousta lidí si naopak mysli, že je vše konspirace a nic takového neexistuje.
Tak jak to je doopravdy? Vždyť občas zaslechneme, že nějaká známá a významná osoba k některému řádu patří...

Strana výpisu

... 122 ...