Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Slavní pokřtili knihu básní herce Petra Baťka, jejíž výtěžek jde na pobodaného sportovce!

- Praha I Herci Ladislav Županič, Ladislav Frej, Roman Štabrňák, Kristýna Janáčková, saxofonista Felix Slováček nebo režisér Tomáš Magnusek se v pražské Národní kavárně stali kmotry třetí sbírky básní svého kamaráda a kolegy Petra Baťka s názvem Mezi svými rýmy. Publikace má charitativní podtext!

Zdeněk Troška začne točit novou pohádku! Koho v ní uvidíte?

- Praha I Zdeněk Troška je člověk velmi činorodý a jak sám říká, neví co je to nuda. Zatímco loni si dal od natáčení pauzu, letos se naplno pustí do práce. V podstatě už se tak stalo, aby koncem května v jižních a západních Čechách začal realizovat svou novou pohádku.

Popelka slaví 50: Rozhlasovým tobogánem startuje tour a vznikla i unikátní kniha!

- Pohádka o Popelce se stala legendární. Však také letos je to neuvěřitelných 50 let, kdy vznikl první československá, ještě černobílá podoba Popelky s Evou Hruškovou a Jiřím Štědroněm v hlavní roli. Při této příležitosti startuje jak talk show tour, tak také vychází unikání kniha.

Kdo vyhraje další ročník prestižní soutěže krásy Top Model of the Year 2019?

- Praha I Další ročník prestižní soutěě Top Model of the Year se blíží. I v letošním roce 2019 hledají její organizátoří dívky a ženy, z nichž se bude vybírat ta nejkrásnější a nejzajímavější. Nejde totiž jen o vizuální stránku.

Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty a oznámila další

- Francouzská šansonová zpěvačka Mireille Mathieu vyprodala dva pražské koncerty v pražském Kongresovém centru. Kromě toho pak vystoupila i na Pražském hradě za účasti prezidenta Miloše Zemana a stovek pozvaných hostí. Zároveň oznámila další koncert na příští rok.

Čerstvý držitel Ceny Anděl Miro Žbirka v novém klipu připomíná Formanův Konkurs i legendární Semafor

- Praha I Nový singl Mira Žbirky Každý chce byť naj z oceněného Double Alba ve videoklipu připomíná dobu slavného Semaforu a kultovní film Miloše Formana Konkurs, který měl premiéru před 55 lety. Stejně jako film, tak i klip se v režii Davida Žbirky natáčel v prostorách divadla a podobně jako ve filmu, i v klipu se objeví nejznámější osobnost této scény pan Jiří Suchý.

Herec Petr Batěk, který vydává další knihu veršů věnovanou pobodanému sportovci, napsal báseň o Neckářovi.

- Praha I Divadelní, televizní i filmový herec, ale také muzikant a básník Petr Batěk, vydává svou už třetí knihu veršů. Tahle však bude jiná - jak svým pojetím, tak charitativním podtextem. K tomu všemu teď ještě napsal i báseň o zpěváku Václavu Neckářovi. Co jej k tomu vedlo?

Jitka Asterová se šedesátky nebojí!

- Praha I Herečka a moderátorka Jitka Asterová oslaví letos životní jubileum. Stále hýří energií. Na svůj věk rozhodně nevypadá, a na rozdíl od mnoha kolegyň se rozhodla svůj věk brát s nadhledem sobě vlastním.

Janek Ledecký pojede své jarní turné! Zastaví se ve 14. městech

- PRAHA I Janek Ledecký na jaře 2019 absolvuje turné, kde přehraje své písně v akustických aranžích. Ačkoliv unplugged verze svých písní zařazuje na svých koncertech běžně, ať už na vyprodaných vánočních vystoupeních, v klubech či na festivalech, čistě akustická šňůra je pro něj a jeho kapelu novinkou.

Anička Slováčková má ráda žárlivost!

- Praha I Úspěšný muzikál Iago končí svou druhou sezónu a stěhuje se na Slovensko. Diváci tak mají do května poslední možnosti, kdy toto výjimečné představení vidět. Projekt z pera Janka Ledeckého vznikl s velkou mezinárodní účastí. Své síly spojili herci divadla Hybernia spolu s hvězdami bratislavské Nové scény. Iaga pak v obou česko-slovenských metropolích režíroval slavný americký režisér Robert Johanson. A jak samotní umělci hodnotí muzikál podle Shakespearovy tragédie Othello?

Divadlo Spejbla a Hurvínka slaví 90 let. Dřevění sympaťáci letos odmoderují zahájení Komedy festu

- Legendární divadlo Spejbla a Hurvínka dnes slavnostně pokřtilo své zbrusu nové projekty - nové CD „Hurvínkův kouzelný gramofon“ a speciální vzdělávací projekt pro školy a školky - „Divadlo S+H školám“. Oblíbené loutkové divadlo kromě toho představilo unikátní technologii chystané divadelní hry „Hotel Spejbl“ a pozvalo na 6. ročník plzeňského festivalu Komedy Fest 2019, kde na konci května Spejbl s Hurvínkem převezmou cenu za celoživotní přínos humoru na poli divadelním, filmovém a televizním.

Strana výpisu

... 120 ...