Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Levnější skipasy a širší sjezdovky

Levnější skipasy a širší sjezdovky

10. prosince 2023 - Královéhradecký kraj - Zima přišla a s ní i bílá peřina, která pokryla celou zem. Lyžaři se radují, neboť horská střediska jim nabízejí skvělé podmínky..

Sev.en Hockey Cup dá šanci nejmladším hokejistům

Sev.en Hockey Cup dá šanci nejmladším hokejistům

7. prosince 2023 - Litvínov - Čtvrtý ročník turnaje Sev.en Hockey Cup odstartuje v sobotu 9. prosince v 9:00 hodin na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Turnaje se stejně jako v minulých letech zúčastní dětské týmy hokejových klubů z měst, kde působí skupina Sev.en Česká energie, konkrétně HC Litvínov, HC Dynamo Pardubice, HC Berani Zlín a HC Rytíři Kladno. Tváří turnaje se letos stal kapitán pardubického extraligového týmu a český reprezentant Lukáš Sedlák.

Skiareál Špindlerův Mlýn otevírá další sjezdovky

Skiareál Špindlerův Mlýn otevírá další sjezdovky

7. prosince 2023 - Špindlerův Mlýn - Perfektní sněhové podmínky a mrznoucí počasí umožní Skiareálu Špindlerův Mlýn otevřít další sjezdovky. Od středy 6. prosince si mohou návštěvníci zalyžovat na dalších tratích na Medvědíně. Od pátku i ve Svatém Petru a na Hromovce. Na ORLEN Špindl SkiOpening, který se uskuteční již tuto sobotu, bude v provozu téměř celý areál. Kromě parádního lyžování přijde řada i na koncerty známých českých kapel. Novou lyžařskou sezónu oficiálně odstartují například Tata Bojs nebo Monkey Business.

Skvělá Sáblíková! Vyhrála závod na 5000 metrů

Skvělá Sáblíková! Vyhrála závod na 5000 metrů

5. prosince 2023 - Sport - Rychlobruslařka Martina Sáblíková triumfovala na trati 5000 metrů v závodu Světového poháru ve Stavangeru a po téměř čtyřech letech ukončila čekání na vítězství v elitním seriálu. Trojnásobná olympijská šampionka v Norsku časem 6:59,60 minuty porazila druhou Marijke Groenewoudovou z Nizozemska o 3,67 sekundy.

Školáky letos na třech kluzištích poprvé učí bruslit profíci

Školáky letos na třech kluzištích poprvé učí bruslit profíci

30. listopadu 2023 - Praha 8 - V pátek 1.12. se na Osmičce veřejnosti otevře třetí a zároveň největší kluziště, a to na Ládví. Na prvních dvou se už týden bruslí. V Městské části Praha 8 jde už o osmou „ledovou“ sezónu na mobilních kluzištích.

V Zabrušanech na Teplicku mají nové sportoviště

V Zabrušanech na Teplicku mají nové sportoviště

23. listopadu 2023 - Zabrušany – Nové víceúčelové Oranžové hřiště pro míčové sporty mají od středy 22. listopadu v Zabrušanech na Teplicku. Na jeho realizaci v rámci stejnojmenného grantu přispěla obci Nadace ČEZ částkou 500 000 korun. Hřiště se nachází v těsné blízkosti fotbalového hřiště klubu TJ Baník Zabrušany a nedalekého dětského hřiště, takže prakticky v centru obce se nyní nachází ucelený sportovní areál. Nové sportoviště nabízí volnočasové vyžití nejen obyvatelům Zabrušan a návštěvníkům obce, ale i všem z místních částí Všechlapy, Želénky, Straky a Štěrbina.

Běžeckou stezku v městských lesích doplnily fitness prvky

Běžeckou stezku v městských lesích doplnily fitness prvky

20. listopadu 2023 - Hradec Králové – Letos v létě vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob zlepšování kondice i posilování.

Hrubá stavba plochy na atletickém stadionu je hotová

Hrubá stavba plochy na atletickém stadionu je hotová

17. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Stavební práce v rámci rekonstrukce Atletického stadionu Karlovy Vary jsou hotové. Po zimní přestávce bude obnova centrálního sportoviště v Tuhnicích pokračovat na jaře pokládkou tartanových povrchů, budou dokončeny sektory jednotlivých disciplín a založen trávník na vnitřní ploše.

Češi zakončili turnaj Karjala třetí výhrou

Češi zakončili turnaj Karjala třetí výhrou

13. listopadu 2023 - Tampere - Čeští hokejisté porazili na turnaji Karjala v Tampere 1:0 Švýcarsko a při premiéře trenéra Radima Rulíka ovládli akci Euro Hockey Tour bez ztráty bodu. Vítěznou branku vstřelil v přesilové hře Radan Lenc, premiérové čisté konto udržel při svém druhém startu v národním týmu brankář Dominik Pavlát.

DVOJÍ TRIUMF NA FESTIVALU V MILÁNĚ

DVOJÍ TRIUMF NA FESTIVALU V MILÁNĚ

13. listopadu 2023 - Liberecký kraj - Italské Miláno hostilo od 7. do 11. listopadu mezinárodní festival sportovních filmů „40th Milano International FICTS Fest“. Jednalo se o vyvrcholení světové série festivalů, mezi něž patří jako druhý nejstarší SPORTFILM LIBEREC.

Žeň medailí ze světových her ve Winnipegu

Žeň medailí ze světových her ve Winnipegu

10. listopadu 2023 - Ústecký kraj - Tým z Ústeckého kraje na letošních Světových policejních a hasičských hrách exceloval a odvezl si celkem 17 medailí. Tým tvořili varnsdorfští profesionální hasiči Josef Kroupa, Jan Šeps a Jan Hocko, dále Tomáš Sobecký, hasič z Ústí nad Labem, a jeho žena policistka Jarmila Sobecká Halířová. Družstvo doplnili hasiči Luděk Konvičný z Bíliny a Pavel Novák z Děčína. Svůj úspěch společně oslavili i s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem.

Strana výpisu

6 ...