Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Nový betlém i kluziště ozdobily budějovické náměstí

Nový betlém i kluziště ozdobily budějovické náměstí

25. listopadu 2023 - České Budějovice - Dřevěné postavy, krásná zvířátka i andílci. To všechno tvoří nový betlém, který byl dnes odhalen na adventních trzích na náměstí Přemysla Otakara II. Kromě toho bylo pro veřejnost otevřeno tradiční kluziště kolem Samsonovy kašny.

Jak se nocuje venku

Jak se nocuje venku

24. listopadu 2023 - Teplic - To si během té včerejší, která byla poměrně větrná a teplota se držela lehce nad nulou, mohli vyzkoušet odvážlivci, kteří přišli strávit večer a noc společně s lidmi bez domova. Útočiště jim poskytla zahrada skautů v Teplicích – Šanově.

Adventní jarmark na Hradě

Adventní jarmark na Hradě

24. listopadu 2023 - Litoměřice – Město Litoměřice zve na Adventní jarmark na Hradě Litoměřice. Uskuteční se v sobotu 2. prosince.

„Sjedeme to ještě jednou!“

„Sjedeme to ještě jednou!“

24. listopadu 2023 - Na podzim příštího roku to bude třicet let, kdy kapela Lucie vydala dnes už ikonické album Černý kočky mokrý žáby, které Ceny Anděl označily za nahrávku dvacetiletí. K výročí Lucie připravila dárek pro své fanoušky.

Virtuos přiveze do Budějovic vzácné housle

Virtuos přiveze do Budějovic vzácné housle

24. listopadu 2023 - České Budějovice - Dvě zcela výjimečné kulturní události se uskuteční v úterý 19. prosince.

Adventní Český Krumlov bude andělský a pohádkový

Adventní Český Krumlov bude andělský a pohádkový

24. listopadu 2023 - Český Krumlov - Město nabídne v adventním čase pestrý program. Projde jím průvod andělský i pekelný, děti se mohou těšit na Mikuláše a Bílou paní, která vyzvedne jejich dopisy pro Ježíška. Předvánoční program toho však slibuje daleko víc. Adventní trhy oživí koncerty různých žánrů, pro zámecké medvědy se na Štědrý den chystá hostina a chybět nebude ani velkolepý živý betlém.

Příběh unikátního Radia 1

Příběh unikátního Radia 1

23. listopadu 2023 - Praha - Příběh o historii prvního českého soukromého rádia od Jany Kománkové Radio 1: Život v éteru je momentálně k mání také jako audiokniha.

Stromeček splněných přání

Stromeček splněných přání

22. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Rozsvícení Vánočního stromu UJEP je tradiční akcí, která v kampusu, s první adventní nedělí, přivádí na náměstí před rektorátem zaměstnance i studenty. Tento rok budou na univerzitním stromečku zavěšena přání dětí z dětského domova v Tisé.

Variace Karlovy Vary

Variace Karlovy Vary

22. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Film a hudbu, dva spřízněné umělecké obory, přináší každý rok na podzim do Karlových Varů akce Variace. Uskuteční se ve dnech 24. a 25. listopadu.

Listopadový průvod svobody

Listopadový průvod svobody

21. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Politologický spolek FF UJEP a Filozofická fakulta UJEP pod záštitou Festivalu svobody zvou studenty, akademiky i veřejnost k tradičnímu „Listopadovému průvodu svobody“ u příležitosti Mezinárodního dne studentstva a Dne boje za svobodu a demokracii.

Zahájil Týden pro Digitální Česko

Zahájil Týden pro Digitální Česko

21. listopadu 2023 - Praha - Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš zahájil v pražském Vnitroblocku společně s prezidentem Petrem Pavlem Týden pro Digitální Česko. Zahajovací akce se zúčastnily desítky partnerských organizací, z hostů pak kromě prezidenta na zahájení promluvila místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová či šéf Digitální a informační agentury Martin Mesršmíd. Hlavním tématem letošního Týdne jsou digitální dovednosti. Více než 80 partnerských organizací po celé ČR věnuje v nadcházejícím týdnu právě digitálním dovednostem přes 120 přednášek a workshopů.

Strana výpisu

... 29 ...