Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Českého lva bude moderovat Marek Eben

Českého lva bude moderovat Marek Eben

3. prosince 2023 - Praha - Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou v příštím roce předány filmovým tvůrcům již po jednatřicáté. Opět se tak stane v přímém přenosu České televize z Dvořákovy síně pražského Rudolfina, a to 9. března 2024. Slavnostním ceremoniálem bude provázet herec, hudebník a zkušený moderátor Marek Eben, průběh večera bude stejně jako v předchozích letech v rukou režiséra Michaela Čecha. Autory nového vizuálního stylu Českého lva jsou Jana Krchová a Ondřej Fučík.

Kulturní instituce představily svůj adventní program

Kulturní instituce představily svůj adventní program

2. prosince 2023 - Středočeský kraj - Středočeské galerie a muzea představily bohatý adventní program. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, vánoční trhy, koncerty, výtvarné dílny či soutěže napříč Středočeským krajem. Tento rok advent začíná 3. prosince, ale některé akce mohou zájemci navštívit již nyní.

Adventní kalendář Rock for People

Adventní kalendář Rock for People

2. prosince 2023 - Praha –⁠ Dlouho očekávaná událost je tady, Rock for People s prvním prosincovým dnem spustil již tradiční adventní kalendář, který každý den až do Vánoc odhaluje jednu kapelu.

Kraj podpoří kulturu miliony korun

Kraj podpoří kulturu miliony korun

2. prosince 2023 - Liberecký kraj - O vyhlášení dvou dotačních programů resortu kultury rozhodlo na svém zasedání koncem listopadu Zastupitelstvo Libereckého kraje. Jedním je program nazvaný 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji, druhým pak zcela nový program – 7.11 Rok české hudby.

Otevřenými branami letos prošel rekordní počet návštěvníků

Otevřenými branami letos prošel rekordní počet návštěvníků

1. prosince 2023 - ZLÍNSKÝ KRAJ – Projekt Otevřené brány, díky kterému si mohou návštěvníci prohlédnout vybrané kostely ve Zlínském kraji s výkladem školeného průvodce, má za sebou další úspěšnou sezonu. Od května do konce září letos využilo bezplatný výklad přes 111 tisíc návštěvníků, tedy téměř o 19 tisíc více než vloni.

Krýzovy jesličky lákají návštěvníky

Krýzovy jesličky lákají návštěvníky

1. prosince 2023 - Jindřichův Hradec - Krásnou předvánoční nabídku pro návštěvníky přichystali v České Kanadě. Hlavním tahákem jsou zrestaurované Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka, které jsou k vidění po sedmileté pauze. Adventní program se však chystá také v Domě gobelínů a v muzejním ateliéru bude připravený i vánoční fotokoutek.

Korunovační klenoty zhlédlo téměř pět tisíc lidí

Korunovační klenoty zhlédlo téměř pět tisíc lidí

30. listopadu 2023 - Litoměřice - Téměř pět tisíc dětí a dospělých, včetně zhruba šesti desítek škol - taková byla návštěvnost unikátní putovní výstavy nazvané „České korunovační klenoty na dosah“.

Koncert finalistů soutěže Karlovarský hlas

Koncert finalistů soutěže Karlovarský hlas

30. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.Karlovy Vary - Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.

Na zážitky bohaté Vánoce v jižních Čechách

Na zážitky bohaté Vánoce v jižních Čechách

29. listopadu 2023 - Jihočeský kraj - První adventní neděle připadá na 3. prosince. O celém víkendu se tak budou v jižních Čechách rozsvěcovat vánoční stromky a naplno tak začne adventní čas. Akcí se chystá opravdu spousta. V Hluboké nad Vltavou rozzáří tisíce světýlek tamní zoo, z budějovické Černé věže slétne anděl a trhy se chystají také na budějovickém výstavišti.

Pohádkový les v Bílině se rozrostl o mamuta Manny z Doby ledové

Pohádkový les v Bílině se rozrostl o mamuta Manny z Doby ledové

29. listopadu 2023 - Bílina - Socha mamuta Mannyho z Doby Ledové, ovšem se skluzavkou, se stala od pondělí 27. listopadu jednou z dominant Pohádkového lesa v Bílině. Na jeho realizaci a umístění přispěla stejnojmennému zapsanému spolku Nadace ČEZ částkou 300 000 korun v rámci grantu Oranžové hřiště. Během oficiálního uvedení mamuta „do provozu“ se sešli jak zástupci města, Skupiny ČEZ, spolku, tak i autoři tohoto bezesporu zajímavého herního prvku. Jako první si mamuta se skluzavkou mohly vyzkoušet děti ze třídy Motýlci z MŠ Čapkova.

S filharmonií do svátečních dnů

S filharmonií do svátečních dnů

29. listopadu 2023 - Hradec Králové - Pestrá paleta žánrů, velká hudební díla v koncertním sále i komornější projekty v klubovém prostředí kavárny, Filharmonie Hradec Králové představuje nabídku koncertů v adventním a vánočním čase a zve k pozastavení i zábavě.

Strana výpisu

... 27 ...