Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zvítězili Eva Farna, Marek Ztracený a kapela Kabát

Zvítězili Eva Farna, Marek Ztracený a kapela Kabát

27. listopadu 2023 - Praha - Poslední listopadový páteční večer patřil tradiční anketě Český slavík. Zlatou slavicí pro rok 2023 a zároveň absolutní vítězkou letošního ročníku ankety fanoušci zvolili Ewu Farnou, zlatým slavíkem je již potřetí Marek Ztracený a mezi hudebními skupinami podruhé v řadě uspěl Kabát.

Benefice pro Majdalenku a Petříka

Benefice pro Majdalenku a Petříka

27. listopadu 2023 - Teplice – V sobotu se v Krušnohorském divadle v Teplicích konala benefiční módní přehlídka Nadi Moravcové. Její výtěžek získají Majdalenka, která má od narození SMA, a malý Petřík, jenž se statečně potýká s nemocí motýlích křídel. Slavnostního večera se zúčastnit nemohl, protože je momentálně v nemocnici.

Setkání s biskupem Václavem Malým

Setkání s biskupem Václavem Malým

26. listopadu 2023 - Teplice – Biskup Václav Malý zavítal v minulých dnech na pozvání moderátora Jiřího Duška do Teplic. Shromáždění se konalo u příležitosti 34. výročí listopadových událostí roku 1989. Setkání s občany se konalo v čerstvě opraveném interiéru i exteriéru Beuronské kaple, která patří teplickému gymnáziu.

Virtuosi per musica di pianoforte ovládl Guyen Battulga z Mongolska

Virtuosi per musica di pianoforte ovládl Guyen Battulga z Mongolska

26. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Absolutním vítězem 56. ročníku soutěže Virtuosi per musica di pianoforte se stal Guyen Battulga z Mongolska. Jeho talent nadchl nejen odbornou porotu, ale i vzácné hosty a posluchače v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem, kde se konalo slavnostní vyhlášení výsledků a koncert vítězů. Ceny za Ústecký kraj předával vítězům hejtman Jan Schiller, za město Ústí nad Labem primátor Petr Nedvědický.

Historie čokolády

Historie čokolády

25. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary zahajuje ve středu 29. listopadu novou výstavu "Historie čokolády".

Dny ukrajinského filmu budou v Brně

Dny ukrajinského filmu budou  v Brně

25. listopadu 2023 - Brno - Letos nejnovější ukrajinské filmy zase dorazí do Brna už začátkem prosince. Dny ukrajinského filmu už potřetí pořádá Ukrajinská iniciativa jižní Moravy v kooperaci s pražským festivalem
Týden ukrajinského filmu.

Nový betlém i kluziště ozdobily budějovické náměstí

Nový betlém i kluziště ozdobily budějovické náměstí

25. listopadu 2023 - České Budějovice - Dřevěné postavy, krásná zvířátka i andílci. To všechno tvoří nový betlém, který byl dnes odhalen na adventních trzích na náměstí Přemysla Otakara II. Kromě toho bylo pro veřejnost otevřeno tradiční kluziště kolem Samsonovy kašny.

Jak se nocuje venku

Jak se nocuje venku

24. listopadu 2023 - Teplic - To si během té včerejší, která byla poměrně větrná a teplota se držela lehce nad nulou, mohli vyzkoušet odvážlivci, kteří přišli strávit večer a noc společně s lidmi bez domova. Útočiště jim poskytla zahrada skautů v Teplicích – Šanově.

Adventní jarmark na Hradě

Adventní jarmark na Hradě

24. listopadu 2023 - Litoměřice – Město Litoměřice zve na Adventní jarmark na Hradě Litoměřice. Uskuteční se v sobotu 2. prosince.

„Sjedeme to ještě jednou!“

„Sjedeme to ještě jednou!“

24. listopadu 2023 - Na podzim příštího roku to bude třicet let, kdy kapela Lucie vydala dnes už ikonické album Černý kočky mokrý žáby, které Ceny Anděl označily za nahrávku dvacetiletí. K výročí Lucie připravila dárek pro své fanoušky.

Virtuos přiveze do Budějovic vzácné housle

Virtuos přiveze do Budějovic vzácné housle

24. listopadu 2023 - České Budějovice - Dvě zcela výjimečné kulturní události se uskuteční v úterý 19. prosince.

Strana výpisu

... 26 ...