Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Začnou bourací práce v městských lázních

Začnou bourací práce v městských lázních

8. listopadu 2023 - Plzeň - Do konce letošního roku začnou bourací práce ve vnitrobloku městských lázní, které Plzeňský kraj odkoupil od soukromého vlastníka, a začíná komplex revitalizovat. Krajští radní schválili výběr dodavatele zakázky „Městské lázně – bourací práce ve dvoře“ v hodnotě téměř 6 milionů korun.

Univerzitní knihovna podává v listopadu Španělské dny

Univerzitní knihovna podává v listopadu Španělské dny

7. listopadu 2023 - Ústí nad Labem - Ve Vědecké knihovně UJEP (VK) naleznete jak útulnou kavárnu, tak knihy, které si zamilujete. V listopadu navíc knihovna prohřívá vzduch tématem Španělska.

Smažák od Papeže Františka

Smažák od Papeže Františka

7. listopadu 2023 - Praha – V online nakladatelství Pointa vychází již čtvrtá kniha z pera autorky Zuzany Froňkové s názvem Smažák od Papeže Františka, jež je volným pokračováním sbírky humorných povídek Bůh a neonové žabky, která vyšla v Pointě v roce 2021.

Alžbětiny lázně jsou Otesánkem, kterého město neuživí

Alžbětiny lázně jsou Otesánkem, kterého město neuživí

7. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Vedení karlovarského magistrátu stále hledá cestu jak vyřešit neekonomický provoz Alžbětiných lázní. Ty jsou sice jedinými městskými lázněmi, ale nedokáží si na svůj provoz vydělat a velkým problémem je technický stav jejich budovy. I proto začali radní hledat strategického partnera a investora, se kterým diskutují o možnostech a formách spolupráce.

Blue Condition se loučí

Blue Condition se loučí

7. listopadu 2023 - Karlovy Vary - Mezinárodní jazzový festival JAZZFEST KARLOVY VARY pokračuje v sobotu 11. listopadu v kině Drahomíra bluesovým koncertem Goodbye Blue Condition. Tímto koncertem ukončí svou existenci karlovarská bluesrocková skupina Blue Condition, která si ke svému poslednímu vystoupení přizve řadu hostů, kteří v minulosti se skupinou působili nebo se spolu sešli na některém z nesčetných pódií. Koncert začíná v 19 hodin.

Pozvánka na vernisáž

Pozvánka na vernisáž

6. listopadu 2023 - Teplice – K Vánocům v Teplicích již neodmyslitelně patří půvabná výstava prací výtvarnice Aleny Kartákové z Krupky.

Halloweenský rej masek už zítra

Halloweenský rej masek už zítra

3. listopadu 2023 - Teplice – V sobotu odpoledne budou mít děti i dospělí, kteří zavítají do vstupních prostor jídelny gymnázia v Teplicích, možnost oslavit svátek Halloween 2023 rejem masek.

Na kostel v Jablonném se vrátil svatý Jan Křtitel

Na kostel v Jablonném se vrátil svatý Jan Křtitel

3. listopadu 2023 - Jablonné v Podještědí - Generální rekonstrukcí prochází kostel svatého Vavřince a svaté Zdislavy v Jablonném v Podještědí. Na obnovu přispívá i Liberecký kraj, který letos uvolnil dotaci ve výši devět set tisíc korun. Koncem září byla na atiku západního průčelí umístěna kopie sochy svatého Jana Křtitele.

Dnes je Svátek zesnulých

Dnes je Svátek zesnulých

2. listopadu 2023 - Česká republika – Na dnešek připadá Svátek zesnulých, lidově řešeno Dušičky. Pozůstalí navštěvují hroby svých předků, pokládají na ně květiny, rozsvěcují svíčky a vzpomínají na své blízké.

Halloween v hradecké filharmonii

Halloween v hradecké filharmonii

2. listopadu 2023 - Hradec Králové - Pondělní odpoledne a předvečer halloweenského svátku patřil v královéhradecké Filharmonii hlavně dětem. Různorodý program, ve kterém nesmělo chybět dlabání dýní, byl završen koncertem, při kterém dostaly hlavní slovo zdejší mistrovské varhany. Děti, které přišly v kostýmech, měly vstup zdarma.

Na zámku v Doksech pokračují v obnově střechy

Na zámku v Doksech pokračují v obnově střechy

1. listopadu 2023 - Doksy - V obnově zámku, kterému po mnoha letech vdechlo život, pokračuje město Doksy. Podalo žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Libereckého kraje, se kterou uspělo. V rámci letošní etapy obnovy se tak opravy dočkají poškozené části krovu, laťování a klempířské prvky a na střechu přijdou pálené tašky bobrovky.

Strana výpisu

... 32 ...