Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Motorky Ducati zdobí pražské obchodní centrum Arkády Pankrác

Motorky Ducati zdobí pražské obchodní centrum Arkády Pankrác

14. února 2024 - Praha - Je to poprvé, kdy veřejnost může zhlédnout unikátní putovní výstavu, která představuje jak historii, tak současnost motocyklového fenoménu z Itálie. K vidění je legendární model Ducati Cucciolo z roku 1949, kterým celá produkce značky začala, ale také aktuální modely letošní sezony.

Návštěvnost překonala čísla před pandemií

Návštěvnost překonala čísla před pandemií

13. února 2024 - Moravskoslezský kraj - Cestovní ruch v regionu se vrátil na předcovidová čísla. Návštěvnost regionu za rok 2023 byla vyšší než dosavadní rekordní počty z roku 2019, celkem do Moravskoslezského kraje zavítalo a ubytovalo se v hromadných ubytovacích zařízeních 1 058 288 turistů.

Konference Péče o památky a krajinu je i pro veřejnost

Konference Péče o památky a krajinu je i pro veřejnost

13. února 2024 - Karlovarský kraj - Spolek pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska pořádá ve spolupráci s Karlovarským krajem v úterý 20. února v Krajské knihovně v Karlových Varech – Dvorech již šestý ročník konference Péče o památky a krajinu v Karlovarském kraji – prezentace činnosti spolků, obcí a dalších institucí v oblasti záchrany a obnovy památek a kulturní krajiny na území Karlovarského kraje.

Pocta Jaroslavu Kuberovi

Pocta Jaroslavu Kuberovi

13. února 2024 - Teplice – Město společně se Severočeskou filharmonií a Domem kultury Teplice připravily mimořádný koncert na počest Jaroslava Kubery, dlouholetého primátora lázeňského města a předsedy Senátu Parlamentu České republiky. Uskuteční se ve čtvrtek 15. února od 19 hodin v Krušnohorském divadle, v předvečer jeho nedožitých 77. narozenin.

Děti tleskaly i tančily na dalším koncertu hradecké Filharmonie

Děti tleskaly i tančily na dalším koncertu hradecké Filharmonie

13. února 2024 - Hradec Králové - Koncert nazvaný S rytmem v patách přilákal v pátek a v sobotu do sálu Filharmonie Hradec Králové školní skupiny i děti s jejich rodiči. Při společném projektu, který pro ně nachystali hradečtí filharmonici pod taktovkou dirigentky Michaely Rózsy Růžičkové ve spolupráci s Klicperovým divadlem, se děti podívaly na zoubek pojmům jako rytmus nebo tempo, seznámily se s významnými hudebními skladateli a samozřejmě se zaposlouchaly do klasických, ale i muzikálových skladeb.

Jihočeští filharmonici sklidili ovace v Paříži

Jihočeští filharmonici sklidili ovace v Paříži

13. února 2024 - Jihočeský kraj - Jihočeská filharmonie je bezpochyby nejvýznamnějším jihočeským hudebním tělesem. Můžete ji vidět na její domovské scéně, na mnoha koncertech po celé České republice, nebo i v zahraničí. Tam přijíždí obvykle zahrát na pozvání různých organizací, ale také jako doprovodný orchestr známých umělců. To byl případ jejich lednové návštěvy Paříže, kde filharmonie doprovázela světoznámého hudebníka, skladatele a akordeonistu Richarda Galliana.

CZECH FASHION WEEK má letos sedm zastavení

CZECH FASHION WEEK má letos sedm zastavení

12. února 2024 - Počátek nového roku je příležitostí k bilancování minulého, ale zejména ke stanovení cílů a plánů pro nadcházející období. Jaký byl a především co nového chystá letos vydavatelství European Press Holding, a.s. a projekt Czech Fashion Week, na to jsme se zeptali ředitele a producenta Ing. Jiřího Morštadta.

Hejtman vyhlásil výtvarnou soutěž pro seniory

Hejtman vyhlásil výtvarnou soutěž pro seniory

12. února 2024 - Karlovarský kraj - Zimní měsíce bývají již tradičně spojeny s vyhlášením výtvarné soutěže pro seniory, kterou pořádá Karlovarský kraj. Pro tvoření doma se nabízí více času a řada výtvarníků se vrací k tématům, jež posbírali v průběhu roku. Pokud je vám více než 60 let a chtěli byste se také pochlubit se svojí prací, pak neváhejte.

Z tradiční mlhy na blatech se vynořil netradiční masopust

Z tradiční mlhy na blatech se vynořil netradiční masopust

12. února 2024 - Nákří - Pro jižní Čechy zcela netradiční, pro jednu z obcí v těsném sousedství temelínské elektrárny ovšem zcela běžná masopustní koleda, byla v sobotu 10. února znovu po roce k vidění v Nákří na Českobudějovicku. Letošní nákeřský masopust byl do jisté míry výjimečný i tím, že odstartoval v pomalu ustupující husté mlze, velmi tradičním jevu hojně se vyskytujícím v obcích ležících na území zdejších Zbudovských blat.

Krušnohorské divadlo v Teplicích slouží veřejnosti 100 let

Krušnohorské divadlo v Teplicích slouží veřejnosti 100 let

11. února 2024 - Teplice vždycky byly a stále jsou kulturním centrem severozápadních Čech. Mezi významné kulturní a společenské středisko patří Krušnohorské divadlo, které si letos připomíná 100 let existence. Jaká je jeho historie, současnost a co připravuje k oslavě významného jubilea? Na to jsme se zeptali PhDr. Radky Růžičkové, PhD., vedoucí odboru kultury a sportu Magistrátu města Teplice (na snímku při vernisáži výstavy v Galerii Zahradní dům.)

Mezinárodní den průvodců

Mezinárodní den průvodců

11. února 2024 - Teplice – Turistické centrum Visit Teplice pro zájemce na neděli 25. února od 10 do 16 hodin připravilo mimořádnou prohlídku města s průvodcem, která připomene nejen mezinárodní den průvodců, ale zejména 390. výročí významné události v dějinách našeho města, která Teplice poznamenala na další tři staletí.

Strana výpisu

... 14 ...