Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Rok české hudby

Rok české hudby

2. ledna 2024 - Praha – Novoročním koncertem České filharmonie v Rudolfinu pod taktovkou hostujícího dirigenta Jiřího Grůši začal Rok české hudby (RČH). Jedná se o jedinečnou akci, jejíž počátek sahá do roku 1924, kdy se poprvé slavilo 100. výročí narození Bedřicha Smetany. Letos se celá síť Českých center připojuje ke 200. výročí a hudbu bude při této příležitosti propagovat v zahraničních destinacích svého působení širokou škálou kulturních eventů.

Novoroční oblohu nad Protivínem rozzáří unikátní ohňostroj „dobra“

Novoroční oblohu nad Protivínem rozzáří unikátní ohňostroj „dobra“

29. prosince 2023 - Protivín - V pondělí 1. ledna 2024 v 18 hodin rozzáří novoroční oblohu nad Protivínem unikátní ohňostroj, jubilejní dvacátá protivínská pyrotechnická supershow. Ta letošní bude výjimečná především svou velikostí - největší nejen na jihu Čech, ale s velkou pravděpodobností i v celé České republice. Město ji navíc pojalo jako oslavu dobra, empatie, přátelství a slušnosti.

Novoroční dárek pro Pražany

Novoroční dárek pro Pražany

29. prosince 2023 - Praha - Obyvatelé hlavního města se mohou těšit na novoroční překvapení, kdy po celý den v pondělí 1. ledna 2024 budou moci využít zvýhodněné vstupy na oblíbená místa v metropoli, která spravují městské organizace. Praha naopak, stejně jako v minulých letech, neplánuje novoroční ohňostroj, videomapping nebo jinou akci tohoto typu.

Toyen.První dáma surrealismu

Toyen.První dáma surrealismu

29. prosince 2023 - Česká republika – Knihou roku 2023 je Toyen. Dítě bez rodiny, nemilovaná žena, chudobná umělkyně. To jsou mýty, které o sobě svobodomyslná malířka a výrazná osobnost meziválečné umělecké avantgardy šířila.

Vstříc novému roku

Vstříc novému roku

28. prosince 2023 - Vážení a milí čtenáři a obchodní partneři,
děkujeme za letošní přízeň a podporu, bez kterých bychom se jen těžko obešli. Regionální noviny pro vás připravujeme s láskou a rádi a vítáme též příspěvky, které obohacují jak jejich tištěnou, tak i elektronickou podobu.

Litoměřická diecéze bude mít nového biskupa

Litoměřická diecéze bude mít nového biskupa

28. prosince 2023 - Litoměřice – V sobotu 23. prosince jmenoval papež František nového biskupa litoměřické diecéze.

Novoroční výstup na Ještěd

Novoroční výstup na Ještěd

28. prosince 2023 - Liberec - Oddíl turistiky KČT – TJ Lokomotiva Liberec pořádá již 49. novoroční výstup na Ještěd. Registrovat se zájemci mohou 1. ledna 2024 přímo na místě před startem, a to od 9 do 11 hodin na konečné tramvajové stanici v Horním Hanychově (před restaurací Čerti na Ještědu), případně na rozcestí nad Výpřeží.

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

28. prosince 2023 - Boží dar - Do Štědrého dne zbýval jen jeden den a Ježíškova pošta na Božím Daru právě orazítkovala originálním vánočním razítkem poslední dopis Ježíškovi.

Pozvánka na výstavu

Pozvánka na výstavu

26. prosince 2023 - Praha – Dárky jsou rozdány, vánoční svátky pomalu končí. Řada lidí zůstává do Silvestra doma. Počasí za moc nestojí, a tak přijměte pozvánku na zajímavou expozici.

Připravuje se 7. ročník soutěže Kniha roku

Připravuje se 7. ročník soutěže Kniha roku

24. prosince 2023 - Liberecký kraj - Blíží se již sedmý ročník tradiční soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Od Nového roku je možné přihlašovat literární díla. Celkem jich za všechny minulé ročníky soutěží prošlo 156.

Strana výpisu

... 15 ...