Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Litoměřický masopust bude 3. února

Litoměřický masopust bude 3. února

27. ledna 2024 - Litoměřice - Masopustní veselí se uskuteční v sobotu 3. února na Mírovém náměstí. Festival odstartuje ve 13 hodin a přivede do centra města nejen kulturní program, ale také připomene staré české zvyky a obyčeje spojené s Masopustem.

Cesty za kulturou s Culture Buddy probíhají již třetím rokem

Cesty za kulturou s Culture Buddy probíhají již třetím rokem

27. ledna 2024 - Pardubice - V tomto týdnu proběhlo další setkání dobrovolníků a klientů, kteří využívají doprovod při návštěvách kulturních akcí v Pardubicích. Společné setkání v sále Centra Kosatec proběhlo za hojné účasti zmíněných aktérů, ale také zástupců Magistrátu města Pardubic, Koalice nevládek Pardubicka a Centra Kosatec v duchu slavnostního poděkování všem dobrovolníkům, kteří jsou do projektu zapojeni.

Cenu města Teplice obdržela MUDr. Marta Vachová

Cenu města Teplice obdržela MUDr. Marta Vachová

26. ledna 2024 - Teplice – V Zahradním domě se uskutečnilo již třetí slavnostní vyhlášení Ceny města Teplice. Laureátkou za rok 2023 se stala MUDr. Marta Vachová.

Divadlo Na Zábradlí opět v Liberci

Divadlo Na Zábradlí opět v Liberci

26. ledna 2024 - Liberec - Naivní divadlo se dlouhodobě snaží libereckým divákům kromě vlastní tvorby zprostředkovat také zážitky v podobě zajímavých hostů, a to v rámci pravidelných Večerů v Naivním. Ten únorový bude patřit pražskému Divadlu Na zábradlí, které do Liberce přiveze inscenaci Vzkříšení, jež vznikla na motivy stejnojmenného románu L. N. Tolstého.

Sokolov našel svůj talent

Karlovarský talent

26. ledna 2024 - Sokolov - Ve středu 24. ledna se uskutečnilo finále talentové soutěže Sokolov má talent 2023. Finalisté se prezentovali před porotou v záři reflektorů na jevišti Městského divadla v Sokolově, na prknech, která znamenají svět. Bylo vybráno celkem deset finalistů, kteří podávali ty nejlepší výkony, ale pouze jeden z nich se stal vítězem za každou věkovou kategorii.

Benešov získal Zlatý lajk

Benešov získal Zlatý lajk

25. ledna 2024 - Benešov - V soutěži Zlatý lajk, kterou již několikátým rokem pořádá spolek Kvalikom, byl profil města Benešov na sociální síti Instagram oceněn zlatou příčkou v kategorii měst s více jak 10 tisíci obyvateli, když získal 33 bodů z celkově 40 možných. Na druhém místě se umístil profil města Kopřivnice, na třetím pak Kolín.

Příběh Anny Letenské ožívá ve Valdštejnském paláci

Příběh Anny Letenské ožívá ve Valdštejnském paláci

25. ledna 2024 - Praha – V Senátu Parlamentu České republiky byla za účasti široké veřejnosti zahájena výstava kladenské výtvarnice Barbory Müllerové s názvem „Přijdu hned. Příběh Anny Letenské“. V Chodbě místopředsedů Valdštejnského paláce bude instalovaná do 5. února.

Ústecký masopust bude 10. února

Ústecký masopust bude 10. února

24. ledna 2024 - Ústí nad Labem - Lidické náměstí v krajském městě 10. února opět ožije dobrým jídlem a neutuchající zábavou. Chybět nebudou tradiční zabíjačkové speciality ani bohatý doprovodný program.

Syrově poetický ponor do devadesátek

Syrově poetický ponor do devadesátek

24. ledna 2024 - Praha - V pátek 26. ledna uvede divadlo DISK premiéru připravované inscenace Sestra, adaptaci stejnojmenné románové prvotiny Jáchyma Topola. Půjde o čtvrtou a závěrečnou absolventskou inscenaci studentů 4. ročníku herectví Katedry činoherního divadla DAMU. Titul vybrali a ve vlastní dramatizaci pro jeviště zpracovali režisér Kryštof Krejčí s dramaturgyní Danou Hlaváčovou.

Struny dětem slaví 15 let

Struny dětem slaví 15 let

24. ledna 2024 - Praha – Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče Struny dětem oslaví své patnácté narozeniny o víkendu 22. až 24. března v pražském divadle Minor. Láká na nabitý hudební program napříč nejrůznějšími žánry i divadlo. Vystoupí například vokální sextet Skety, svérázná multižánrová kapela Hm…, zpěvačka Radka Fišarová, beatboxeři Endru a Jen Hovorka, zbrusu nová kapela pro děti i jejich rodiče Rozbal to! nebo Tomáš Liška s kapelou Invisible World, kteří originálně kombinují jazz a world music.

Večerní rozhledy pokračují i letos, včetně dvou pěších výšlapů

Večerní rozhledy pokračují i letos, včetně dvou pěších výšlapů

23. ledna 2024 - Ledvice – Velmi úspěšný rok 2023, co se týče návštěvnosti a uspořádaných akcí pro veřejnost, má za sebou Infocentrum Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Do infocentra zavítal rekordní počet 9 862 osob. Na tak vysokém čísle se také podepsaly právě akce pro veřejnost, ať už se jednalo o velikonoční či vánoční tvůrčí dílničky pro děti, oslavu dne dětí, velkou dvouměsíční prázdninovou soutěž a pochopitelně i následné rozloučení s prázdninami. Například jen fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky přilákala tolik diváků, že vytvořili nový rekord jednodenní návštěvnosti - 487 osob. Vysokou návštěvnost měly i dva Večerní rozhledy z rozhledny v závěru roku. A právě jimi 27. ledna zahajuje infocentra svou letošní nabídku tematicky zaměřených akcí pro veřejnost.

Strana výpisu

... 16 ...