Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Největší vědkyně vystavuje Univerzita J.E.Purkyně

Největší vědkyně vystavuje Univerzita J.E.Purkyně

13. ledna 2024 - Ústí nad Labem - Od ledna do března je ve volném výběru Vědecké knihovny UJEP k vidění výstava „České vědkyně a jejich přínos nejen české vědě“. Výstavu ústecké univerzitě zapůjčila Akademie věd ČR.

Muzeum skla a bižuterie slaví 120 let

Muzeum skla a bižuterie slaví 120 let

12. ledna 2024 - Jablonec n. N. - Sto dvacet let od svého založení slaví letos Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Tato instituce spravuje největší kolekci bižuterie na světě a jednu z největších evropských veřejných sbírek skla. K výročí muzeum připravilo nové výstavní projekty, hudební vystoupení, komentované prohlídky, výtvarné dílny, zábavné i odborné programy.

Divadlo Polárka chystá festival pro nejmenší diváky

Divadlo Polárka chystá festival pro nejmenší diváky

12. ledna 2024 - Brno - V Divadle Polárka se o jarních prázdninách 7. až 11. 2. již potřetí uskuteční divadelní festival pro diváky od nula do tří let: MimiArt. Divadlo Polárka na něm mimo jiné uvede premiéru autorské inscenace uměleckého šéfa Jiřího Hajdyly Věci, nad kterými se tají dech. Dále se diváci mohou těšit na šest hostů z České republiky a Slovenska. Kromě divadelních představení čeká na diváky hudební projekt Filharmoniště, koncert vážné hudby nejmenší, montessori herna a další doprovodný program. V rámci festivalu bude pro rodiče a jiné dospělé uvedena inscenace Divadla Tramtarie Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen.

Podpoří Paměť národa

Petra Slezáková

11. ledna 2024 - Středočeský kraj – Radní podpořili pro rok 2024 projekt Paměť národa organizace Post Bellum částkou 891 tisíc Kč. Projekt zabývající se především orální historií, mapuje, přináší a uchovává svědectví pamětníků totalit 20. století a věnuje se také vzdělávání.

Starý Egypt v karlovarském muzeu

Starý Egypt v karlovarském muzeu

11. ledna 2024 - Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary zahajuje ve středu 17. ledna dvě výstavy, jejichž jednotícím tématem je starý Egypt. První výstava se jmenuje "Pavla Fořtová-Šámalová - Ornamenty starého Egypta", druhá "Zlaté mince Ptolemaiovců".

Lednovým hostem bude Michal Horák

Lednovým hostem bude Michal Horák

10. ledna 2024 - Praha - Jedinečný improvizační pořad 321Jedem! již 15. ledna přivítá na pódiu v Malostranské besedě známého českého písničkáře Michala Horáka.

Naivní divadlo hraje pro teenagery

Naivní divadlo hraje pro teenagery

10. ledna 2024 - Liberec - V úterý 16. ledna v 19 hodin uvede Naivní divadlo Liberec inscenaci #Burn #IAmHere #Herostratos, která zavede diváky do virtuálního světa internetu, sociálních sítí a počítačových her. Určena je primárně dospívajícímu publiku a kromě aktuálního tématu blízkého současné mladé generaci nabízí také jedinečnou podívanou spojenou s moderními technologiemi a postupy typickými pro filmovou tvorbu.

Výstava Region Press Foto 2023

Výstava Region Press Foto 2023

7. ledna 2024 - Jihlava - Milovníci fotografií si v sídle Kraje Vysočina přijdou na své. Až do konce ledna 2024 je v přízemí budovy B a také o dvě patra výše, před zasedací místností, k vidění výstava Region Press foto 2023. Tradiční expozici už po jedenácté pořádá ve spolupráci s vysočinskými médií Syndikát novinářů.

Začíná masopust. Dávné tradice přiblíží na Dlaskově statku

Začíná masopust. Dávné tradice přiblíží na Dlaskově statku

6. ledna 2024 - Liberecký kraj - Více než osm týdnů dlouhá doba radovánek, zabijaček, hostin, namlouvání, svateb, tancovaček a bálů – to je masopust, který začíná 6. ledna svátkem Tří králů. Lidé hodují, jedí, pijí a radují se. Užívají si až do únorové Popeleční středy, po níž začíná čtyřicetidenní půst, končící Velikonocemi.

A studio Rubín uvádí novou inscenaci Istanbulská úmluva

A studio Rubín uvádí novou inscenaci Istanbulská úmluva

4. ledna 2024 - Praha - V České republice stále platí, že muži zaujímají většinu rozhodujících funkcí. Jaké jsou ale sdílené představy o tom, jací muži jsou nebo mají být? A jak tento fakt i otázka souvisí s mezinárodním dokumentem, který téměř nikdo nečetl, ale všichni na něj mají názor? A proč je Česká republika jednou z posledních pěti zemí v EU, která tento dokument zatím neratifikovala?

Výtvarná soutěž pro seniory

Výtvarná soutěž pro seniory

2. ledna 2024 - Karlovarský kraj – Hejtman Petr Kulhánek vyhlásil soutěž s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Určená je pro seniory starší 66 let a startuje právě dnes.

Strana výpisu

... 14 ...