Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Dnes začíná v Praze Film Festival

Dnes začíná  v Praze Film Festival

28. února 2024 - Praha – Již 18. ročník Pragueshorts Film Festivalu se uskuteční od 28. února do 3. března v pražských kinech Kino Světozor, Bio Oko, Kino Pilotů, Kino Atlas a Kino Aero a 3. - 17. března 2024 na online platformě KVIFF.TV.

Kulturní zařízení obdrží z dotací 12 milionů korun

Kulturní zařízení obdrží z dotací 12 milionů korun

27. února 2024 - Ústecký kraj - Severočeská filharmonie Teplice, Městské divadlo v Mostě, Činoherní studio v Ústí nad Labem a Docela velké divadlo v Litvínově si pro tento rok rozdělí z Regionálního podpůrného fondu 12 milionů korun. Rozhodlo o tom Zastupitelstvo Ústeckého kraje.

Ústecké Velikonoce klepou na dveře

Ústecké Velikonoce klepou na dveře

24. února 2024 - Ústí n. L. – Svátky jara v Ústí nad Labem nabídnou pestrý doprovodný program plný zajímavých aktivit pro celou rodinu.

Američtí rockeři na podzim rozpálí SaSaZu!

Američtí rockeři na podzim rozpálí SaSaZu!

24. února 2024 - V Praha – Our Last Night jsou ve světě muziky naprosto unikátní jev. Svoje songy valí směrem k obří fanouškovské základně se zcela DIY přístupem – sami si produkují svá alba i videoklipy a chtějí jít příkladem těm, kteří se živí tím, co je baví.

Výstava motocyklů Ducaty v obchodním centru Arkády Pankrác pokračuje...

Výstava motocyklů Ducaty v obchodním centru Arkády Pankrác pokračuje...

24. února 2024 - Praha - V obchodním centru Arkády Pankrác pokračuje výstava motocyklů Ducati. Návštěvníci mohou obdivovat 31 modelů, které jsou průřezem historií tradiční italské značky i přehlídkou nejslavnějších závodních motorek současnosti. Už v sobotu 24. února pak zavítá na Arkády Pankrác Lukáš Pešek, bývalý jezdec MotoGP, v současnosti testovací jezdec Ducati a také ambasador značky pro Českou republiku.

Rytmus Českému lvu bude udávat Jan P. Muchow

Rytmus Českému lvu bude udávat Jan P. Muchow

23. února 2024 - Slavnostní udílení filmových cen Český lev se uskuteční v sobotu 9. března. O hudební doprovod se postará skupina The Antagonists, v jejímž čele stojí skladatel, producent a také držitel čtyř Českých lvů Jan P. Muchow.

Jak si počínat při nachlazení dítěte až po vysoké horečky

Jak si počínat při nachlazení dítěte až po vysoké horečky

22. února 2024 - Ústecký kraj - Období respiračních infektů, které se nejvíce šíří v dětských kolektivech, je stále s námi. Zároveň běží v okresech jarní prázdniny přinášející zvýšené riziko úrazů. Proto s řadou užitečných rad rodičům přichází KZ ve 26. dílu Prokopni to. Jeho hostem je přednosta Dětské kliniky v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem MUDr. Jaroslav Škvor, CSc. Co ještě můžete léčit u dítěte doma, kdy už zajít k pediatrovi a kdy neváhat volat záchranku?

Český lev odtajnil nominace

Český lev odtajnil nominace

22. února 2024 - Praha - Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) představila nominace pro 31. ročník výročních cen Český lev.

Pomozte vytvořit nový leták Vodopády na Ústecku

Pomozte vytvořit nový leták Vodopády na Ústecku

22. února 2024 - Ústí nad Labem - Podnikáte rádi výlety k některým z mnoha vodopádů v Ústí nad Labem? Podařilo se vám pořídit zajímavé fotografie? Pak hledá město právě vás. Jde o spolupráci na tvorbě nového informačního letáku, který přiblíží vybrané turisticky zajímavé vodopády.

Bazaar Festival slaví deset let

Bazaar Festival slaví deset let

21. února 2024 - Praha - Bazaar Festival slaví 10 let. Dalo by se bilancovat, ale není to úplně jeho styl. Proto festival ke svému desátému výročí pozval na českou divadelní a taneční scénu mladší generaci umělců a umělkyň ze střední a východní Evropy, kteří kladou důraz nejen na výsledné dílo, ale především na samotnou praxi. Tématem letošního ročníku proto jsou ODVÁŽNÉ PRAXE. Zažít je na vlastní kůži mohou návštěvníci od 15. do 25. března v PONCI – divadle pro tanec, Alfredu ve dvoře, Divadle X10, ARŠE+ a na dalších místech v Praze.

Dny evropského filmu

Dny evropského filmu

21. února 2024 - Praha – 31. ročník festivalu Dny evropského filmu (DEF) pozve v dubnu do kin na výběr aktuálních hraných, dokumentárních i animovaných snímků evropských filmařů. Vesměs v české premiéře nabídne přes tři desítky děl uznávaných režisérů i svěží debuty ověnčené cenami z festivalů v Cannes či Benátkách i v rámci národních filmových cen. Bez ohledu na filmový žánr snímky odrážejí aktuální témata.

Strana výpisu

11 ...