Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Výtvarná soutěž pro seniory

Výtvarná soutěž pro seniory

2. ledna 2024 - Karlovarský kraj – Hejtman Petr Kulhánek vyhlásil soutěž s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Určená je pro seniory starší 66 let a startuje právě dnes.

Rok české hudby

Rok české hudby

2. ledna 2024 - Praha – Novoročním koncertem České filharmonie v Rudolfinu pod taktovkou hostujícího dirigenta Jiřího Grůši začal Rok české hudby (RČH). Jedná se o jedinečnou akci, jejíž počátek sahá do roku 1924, kdy se poprvé slavilo 100. výročí narození Bedřicha Smetany. Letos se celá síť Českých center připojuje ke 200. výročí a hudbu bude při této příležitosti propagovat v zahraničních destinacích svého působení širokou škálou kulturních eventů.

Novoroční oblohu nad Protivínem rozzáří unikátní ohňostroj „dobra“

Novoroční oblohu nad Protivínem rozzáří unikátní ohňostroj „dobra“

29. prosince 2023 - Protivín - V pondělí 1. ledna 2024 v 18 hodin rozzáří novoroční oblohu nad Protivínem unikátní ohňostroj, jubilejní dvacátá protivínská pyrotechnická supershow. Ta letošní bude výjimečná především svou velikostí - největší nejen na jihu Čech, ale s velkou pravděpodobností i v celé České republice. Město ji navíc pojalo jako oslavu dobra, empatie, přátelství a slušnosti.

Novoroční dárek pro Pražany

Novoroční dárek pro Pražany

29. prosince 2023 - Praha - Obyvatelé hlavního města se mohou těšit na novoroční překvapení, kdy po celý den v pondělí 1. ledna 2024 budou moci využít zvýhodněné vstupy na oblíbená místa v metropoli, která spravují městské organizace. Praha naopak, stejně jako v minulých letech, neplánuje novoroční ohňostroj, videomapping nebo jinou akci tohoto typu.

Toyen.První dáma surrealismu

Toyen.První dáma surrealismu

29. prosince 2023 - Česká republika – Knihou roku 2023 je Toyen. Dítě bez rodiny, nemilovaná žena, chudobná umělkyně. To jsou mýty, které o sobě svobodomyslná malířka a výrazná osobnost meziválečné umělecké avantgardy šířila.

Vstříc novému roku

Vstříc novému roku

28. prosince 2023 - Vážení a milí čtenáři a obchodní partneři,
děkujeme za letošní přízeň a podporu, bez kterých bychom se jen těžko obešli. Regionální noviny pro vás připravujeme s láskou a rádi a vítáme též příspěvky, které obohacují jak jejich tištěnou, tak i elektronickou podobu.

Litoměřická diecéze bude mít nového biskupa

Litoměřická diecéze bude mít nového biskupa

28. prosince 2023 - Litoměřice – V sobotu 23. prosince jmenoval papež František nového biskupa litoměřické diecéze.

Novoroční výstup na Ještěd

Novoroční výstup na Ještěd

28. prosince 2023 - Liberec - Oddíl turistiky KČT – TJ Lokomotiva Liberec pořádá již 49. novoroční výstup na Ještěd. Registrovat se zájemci mohou 1. ledna 2024 přímo na místě před startem, a to od 9 do 11 hodin na konečné tramvajové stanici v Horním Hanychově (před restaurací Čerti na Ještědu), případně na rozcestí nad Výpřeží.

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

28. prosince 2023 - Boží dar - Do Štědrého dne zbýval jen jeden den a Ježíškova pošta na Božím Daru právě orazítkovala originálním vánočním razítkem poslední dopis Ježíškovi.

Pozvánka na výstavu

Pozvánka na výstavu

26. prosince 2023 - Praha – Dárky jsou rozdány, vánoční svátky pomalu končí. Řada lidí zůstává do Silvestra doma. Počasí za moc nestojí, a tak přijměte pozvánku na zajímavou expozici.

Strana výpisu

... 15 ...