Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Mezinárodní projekt plný radosti v divadle DISK

Mezinárodní projekt plný radosti v divadle DISK

9. prosince 2023 - Praha - V pátek 15. prosince uvede divadlo DISK premiéru inscenace IS JOY. Mezinárodní tým představí autorskou inscenaci založenou na nonverbálním a objektovém divadle. Hlavním tématem, jak napovídá název, je radost ze spolupráce na tvorbě a z pohybu věcí.

Ambasadoři objevovali krásy kraje i letos

Ambasadoři objevovali krásy kraje i letos

8. prosince 2023 - Liberecký kraj - S konceptem ambasadorů, tedy tváří Libereckého kraje, přišlo oddělení cestovního ruchu krajského úřadu již v roce 2022. Stali se jimi infuencer The Fotr (Daniel Procházka) a fotograf a cestovatel Ondřej Holas. Náplní jejich činnosti je cestování po kraji v rámci jednodenních či vícedenních cest a propagace zajímavých turistických cílů.

Vánoční melodie v Botanické zahradě Teplice

Vánoční melodie v Botanické zahradě Teplice

8. prosince 2023 - Teplice – Také Botanická zahrada Teplice nabídne adventní program. Bude to v sobotu 9. 12. od 17 hodin, kdy se uskuteční vánoční koncert Kabaretu K+K brněnského divadla 2-15.

Střezinská galerie chce být veřejným prostorem pro výtvarníky

Střezinská galerie chce být veřejným prostorem pro výtvarníky

8. prosince 2023 - Střezina - Galerie, která vznikla v prostorách nové budovy výtvarného oboru Základní umělecké školy Střezina, má ambice stát se novým veřejným prostorem, kde mohou svá díla vystavovat i profesionální výtvarníci.

Kniha a výstava o fenoménu staré Šumavy

Kniha a výstava o fenoménu staré Šumavy

6. prosince 2023 - Jihočeský kraj - U příležitosti stého výročí úmrtí „básníka Šumavy“ Karla Klostermanna (1848–1923) vydává Nakladatelství Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích monografii bohemistů Veroniky Faktorové a Michala Hořejšího Karel Klostermann a zrod Šumavy.

Advent ve vědecké knihovně

Advent ve vědecké knihovně

5. prosince 2023 - Ústí nad Labem - Klidnou adventní atmosféru si můžete vychutnat i ve Vědecké knihovně UJEP. Buď na některé z připravených prosincových akcí, nebo jen tak posezením s dobrou knihou.

Vánoční elektrobus

Vánoční elektrobus

4. prosince 2023 - Hradec Králové - Během dnešního dne vypraví Dopravní podnik města Hradce Králové do hradeckých ulic Mikulášský trolejbus. Vyrážet bude ze zastávky Alessandrie, pojede přes Nový Hradec Králové, Terminál HD a Malšovice. Mezi cestujícími budou i Mikuláš, anděl a čert, kteří budou rozdávat drobné dárky a odměny. Během adventu je také možné se svést vánočně laděným elektrobusem, který jezdí na běžných linkách MHD.

Vánoční lionské trhy

Vánoční lionské trhy

3. prosince 2023 - Teplice - Dámský a pánský klub lionského hnutí připravil na sobotu 16. a neděli 17. prosince na Zámeckém náměstí v Teplicích tradiční Vánoční trhy.

Vánoční trhy na Mariánském náměstí

Vánoční trhy na Mariánském náměstí

3. prosince 2023 - Praha - V pátek 1. prosince byly opět po roce za účasti představitelů hlavního města zahájeny vánoční trhy na Mariánském náměstí v Praze 1. O tomto víkendu je připraven pro veřejnost mimo jiné speciální program, a to vždy od 14 do 19 hodin. Trhy zde budou až do 6. ledna 2024, stánky budou otevřeny každý den od 11 do 19 hodin.

Českého lva bude moderovat Marek Eben

Českého lva bude moderovat Marek Eben

3. prosince 2023 - Praha - Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou v příštím roce předány filmovým tvůrcům již po jednatřicáté. Opět se tak stane v přímém přenosu České televize z Dvořákovy síně pražského Rudolfina, a to 9. března 2024. Slavnostním ceremoniálem bude provázet herec, hudebník a zkušený moderátor Marek Eben, průběh večera bude stejně jako v předchozích letech v rukou režiséra Michaela Čecha. Autory nového vizuálního stylu Českého lva jsou Jana Krchová a Ondřej Fučík.

Kulturní instituce představily svůj adventní program

Kulturní instituce představily svůj adventní program

2. prosince 2023 - Středočeský kraj - Středočeské galerie a muzea představily bohatý adventní program. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, vánoční trhy, koncerty, výtvarné dílny či soutěže napříč Středočeským krajem. Tento rok advent začíná 3. prosince, ale některé akce mohou zájemci navštívit již nyní.

Strana výpisu

... 18 ...