Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Výherci vědomostní soutěže byli oceněni

Výherci vědomostní soutěže byli oceněni

29. března 2024 - České Budějovice - V obřadní síni českobudějovické radnice byli ve středu 27. března oceněni výherci vědomostní soutěže pro děti do 16 let, kterou každoročně pořádá Magistrát města České Budějovice ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích u příležitosti Dnů evropského dědictví.

Město zvelebí areál skateparku

Město zvelebí areál skateparku

28. března 2024 - Pardubice - Skatepark Pardubice, který je považován za jedno z největších freestyle sportovišť v Česku, čeká nová éra. Město investuje zhruba 5,5 miliónů korun do nové tribuny a výměny překážek, aby zajistilo co nejlepší zážitek a podmínky pro sportovce a návštěvníky. Tímto krokem plní město koncesní smlouvu s provozovatelem, a zároveň podporuje sportovní život ve městě.

Liberecký kraj bodoval

Liberecký kraj bodoval

28. března 2024 - Liberecký kraj - Druhým nejpříjemnějším místem v Česku, ke lze strávit zimní dovolenou, je Liberecký kraj. Vyplývá to z výsledků ankety Kraj mého srdce, jež sleduje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky. Liberecký region boduje v této kategorii již tradičně.

Augustin má zpět své srdce, bude zvonit dnes

Augustin má zpět své srdce, bude zvonit dnes

28. března 2024 - Hradec Králové - Srdce hradeckého zvonu Augustin v Bílé věži, které upadlo při štědrovečerním zvonění v loňském roce, je zase zpět na svém místě. Zvon je znovu plně funkční, první zvonění se tak uskuteční právě dnes na Zelený čtvrtek.

Plachtovka zve seniory

Plachtovka zve seniory

28. března 2024 - České Budějovice - Klidné a důstojné místo pro setkávání, kde se rodí nová přátelství a kde je možné získat také zajímavé informace. I to nabízí českobudějovický Klub seniorů Plachtovka, který byl po rekonstrukci otevřen v úterý 26. března.

Výstava ukazuje, jak se žilo v meziválečném Československu

Výstava ukazuje, jak se žilo v meziválečném Československu

27. března 2024 - Praha - Scény z kaváren, zachycení radosti, ale i odvrácené strany života ve městě i na venkově. Ženská emancipace, národnostní menšiny, móda a technologie. To vše ukazuje skrze malbu, sochu, fotografii, film i reklamu výstava Nové realismy v GHMP. Expozice přináší nový pohled na zažité vnímání výtvarné kultury a umění v letech 1918 až 1945 ve tři sta třinácti uměleckých dílech.

Ocenění pro sokolku Pavlínu Špatenkovou

Ocenění pro sokolku Pavlínu Špatenkovou

27. března 2024 - Praha – Vzdělavatelka naší Sokolské župy Podkrkonošské- Jiráskovy Pavlína Špatensková zvítězila v anketě České obce sokolské. Cenu převzala 21. března v Tyršově domě v Praze.

Průhonický park otevírá nové expozice

Průhonický park otevírá nové expozice

26. března 2024 - Průhonice – Tisíce jarních cibulovin, nové expozice v historických stavbách v parku, online mapa i pohádková trasa. V Průhonickém parku začíná na Velký pátek hlavní návštěvnická sezóna a přináší spoustu novinek. Návštěvníci se mohou naplno těšit z výsledků dvouletého projektu na obnovu parku.

Krása bez závoje

Krása bez závoje

26. března 2024 - Praha - Výstava Krása bez závoje v Galerii Villa Pellé odhalí to nejlepší ze soukromých sbírek děl malíře Jiřího Načeradského

Velikonoční dílničky zlákaly k tvorbě nejen děti, ale i rodiče

Velikonoční dílničky zlákaly k tvorbě nejen děti, ale i rodiče

25. března 2024 - Ledvice – Do velikonočního hávu zahaleného Informačního centra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice zavítalo v sobotu 23. března 167 osob. Více než polovina z nich byly děti, které k návštěvě s rodiči zlákaly velikonoční dílničky a různé hrátky v suterénu. Samozřejmostí se pro všechny stalo i zhlédnutí 3D filmu s dinosaury a pro ty starší šesti let i možný výstup na nejvyšší rozhlednu v České republice. Do její prosklené vyhlídky a následně i na venkovní ochoz se ovšem dostali jen ti, co si výstup rezervovali předem.

Do Zoo Praha se vrátili koně Převalští

Do Zoo Praha se vrátili koně Převalští

25. března 2024 - Praha - Zoo Praha otevřela mongolskou expozici Gobi a zahájila svou 93. hlavní sezónu. Přestřižení pásky se ujal prezident České republiky Petr Pavel, ministr životního prostředí a turismu Mongolska Bat-Erden a ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Strana výpisu

1 ...