Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Nová kniha mapuje válečný průmysl v župě Sudety

Nová kniha mapuje válečný průmysl v župě Sudety

4. října 2023 - Liberecký kraj - Zbrojní průmysl a tábory I. Tak se jmenuje téměř pětisetstránková kniha, která popisuje přibližně 300 táborů a desítky podniků a továren v Libereckém kraji. Jejím autorem je pracovník Severočeského muzea v Liberci Ivan Rous. Literární opus seznamuje s první etapou mapování druhé světové války z pohledu zbrojního průmyslu a nacistické nucené práce na Liberecku a Jablonecku, na níž pracoval autor víc než deset let.

Do českých kin vstoupily festivalové filmy

Do českých kin vstoupily festivalové filmy

4. října 2023 - Česká republika – Pořadatelé tak chtějí dostat k divákům filmy, které nabízejí vhled do aktuálního festivalového dění v Benátkách, Berlíně a Cannes a které v běžné distribuci chybí.

Všichni jsou už v Mexiku…

Všichni jsou už v Mexiku…

4. října 2023 - Teplice – Včera byla v Botanické zahradě v Teplicích slavnostní vernisáží zahájena výstava ¡MEXIKO! Barvy! Vůně! Chutě! Vznikla ve spolupráci se spisovatelkou Evou Kubátovou, autorkou knižní série Mexikopedie, která také expozici uvedla.

Děti s rybáři vypustily do Bíliny dalších 400 kg ryb

Děti s rybáři vypustily do Bíliny dalších 400 kg ryb

3. října 2023 - Bílina - Děti z 1. Základní školy v Mostě, ve spolupráci s rybáři severočeského rybářského svazu a za podpory skupiny ORLEN Unipetrol, vypustily do Bíliny dalších 400 kg původních druhů ryb.

Pro nastávající maminky

Pro nastávající maminky

3. října 2023 - Mladá Boleslav - Klaudiánova nemocnice opět pořádá přednášku určenou pro těhotné.

Holešovická tržnice zve na Slou days

Holešovická tržnice zve na Slou days

3. října 2023 - Praha - Jak vypadá udržitelný šatník, myšlení a přístup k životu, ukáže již po patnácté projekt SLOU DAYS zakladatelky Kamily Boudové, přední české propagátorky zodpovědnosti v módním průmyslu.

Návrat do rodného města

Návrat do rodného města

3. října 2023 - Karlovy Vary – Ve čtvrtek 5. října se uskuteční koncert karlovarského rodáka, písničkáře, básníka, spisovatele, překladatele z francouzštiny, dlouholetého předsedy českého centra PEN klubu Jiřího Dědečka. Zazní písně o lásce i protestsongy, stejně jako verše i prozaické úryvky.

Chemický bar, vyšetřování zločinů i tajemství šifer

Chemický bar, vyšetřování zločinů i tajemství šifer

3. října 2023 - České Budějovice - Vědecké ukázky, fyzikální, chemické či biologické pokusy, prohlídky nejmodernějších přístrojů a technologií i nejrozmanitější hry, kvízy a dílničky. Na to se mohou těšit návštěvníci českobudějovické Noci vědců s letošním ústředním tématem „Tajemství“. Akce startuje v pátek 6. října v 17 hodin a slibuje nabitý program s více než stovkou různých aktivit. Své brány otevře Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Biologické centrum Akademie věd ČR, Vysoká škola technická a ekonomická a Hvězdárna a planetárium České Budějovice. Ve vědeckém kampusu se představí také Mikrobiologický ústav – centrum Algatech z Třeboně.

Nadace Naše dítě má narozeniny

Nadace Naše dítě má narozeniny

3. října 2023 - Česká republika - Nadace Naše dítě vstupuje do třicátého roku činnosti. Nadaci založila 1.10. 1993 Ing. Zuzana Baudyšová s cílem pomáhat ohroženým a týraným dětem. Dnes je činnost nadace zaměřena především na přímou finanční pomoc pro handicapované a sociálně znevýhodněné děti.
Za posledních pět let přerozdělila nadace dětem částku téměř 30 milionů korun. Za 30 let působení je to téměř 300 milionů korun ve prospěch dětí, dalších organizací a dětských oddělení nemocnic. Činnost nadace se v průběhu let proměnila a v posledních pěti letech se zaměřila téměř výhradně na podporu konkrétních rodin, ve většině případů maminek samoživitelek, které pečují o děti s handicapem.

Dnes začal Týden sociálních služeb

Dnes začal Týden sociálních služeb

2. října 2023 - Ústecký kraj – Pro týden od 2. do 8. října vyhlásily Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí 15. ročník Týdne sociálních služeb České republiky.

Škoda Auto prodlužuje partnerství s předními kulturními institucemi

Škoda Auto prodlužuje partnerství s předními kulturními institucemi

2. října 2023 - Mladá Boleslav – Škoda Auto dnes oznámila prodloužení jedněch z nejdelších sponzorských aktivit v oblasti kultury v České republice: podpora České filharmonie a Národního divadla bude pokračovat i v příštích třech letech.

Strana výpisu

... 40 ...