Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

Ježíškova pošta hlásí 253 kilogramů vánočních přání a dopisnic

28. prosince 2023, 12.07 | Boží dar - Do Štědrého dne zbýval jen jeden den a Ježíškova pošta na Božím Daru právě orazítkovala originálním vánočním razítkem poslední dopis Ježíškovi.

 

Daniela Tautermannová z Infocentra Boží Dar říká: „Letošní vánoční razítko bylo jubilejní, třicáté. V roce 1994 asi nikdo nepředpokládal, že i navzdory novým IT technologiím, emailům, chatům a dalším IT vymoženostem, si vánoční razítko udrží svoji oblibu a svoje fanoušky. Prostě Ježíškovi se píší dopisy!“ A  dodává: „Potřicáté nás čekal od 1. do 23. prosince stejný rituál, osmihodinová směna ručního razítkování. V letošním roce se z Božího Daru do celé České republiky, po Evropě, ale i do zámoří rozletí 253 kilogramů vánoční pošty. Děkujeme všem, kteří Ježíškovi místo emailu poslali dopis. My na Božím Daru věříme, že to funguje.“

Potřicáté potěší vánoční příležitostné razítko nejen děti, ale také sběratele. K letošním destinacím patří Česká a Slovenská republika, ale také Čína, Japonsko, Nový Zéland, Austrálie, USA, Tchaj-wan a Argentina. A co si přály děti nejčastěji? Děti psaly Ježíškovi nejčastěji o hmotné dárky, PlayStation, notebook, chytrý telefon, menší děti si přály hračky. Mezi letošními přáními se vyskytly dětské prosby, aby byly jejich rodiny zdravé a šťastné. Ježíškova pošta na Božím Daru používá příležitostné vánoční razítko od roku 1994 a jeho obliba i po téměř dvou desetiletích pokračuje. Rekordním byl rok 2016, kdy na Božím Daru orazítkovali 386 kilogramů, v průměru odbaví Ježíškova pošta 340 kilo zásilek. Pošta Partner je na Božím Daru otevřena celoročně. Vánoční přání můžete vhodit do Ježíškovy schránky osobně nebo zaslat během letního výletu na Boží Dar, ale vánočním razítkem 2022 pracovníci Ježíškovy pošty opatří Vaši zásilku až od 1. do 23. prosince příštího roku.

Zdroj: Infocentrum Boží Dar

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Kultura  

 » Kraje  » Liberecký