Naprosto nadšená Beata Rajská! Tohle doporučuje všem vidět! - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Naprosto nadšená Beata Rajská! Tohle doporučuje všem vidět!

Praha I Beata Rajská je většinou obklopena látkami, šaty, modelkami a modely. Nic překvapivého pro módní návrhářku. Ale když má čas, vyrazí za kulturou. Teď neskrývala nadšení, když šla na českou premiéru československého muzikálu KUBO, aneb pocta Jozefu Kronerovi. Všem doporučuje to vidět!

 

Muzikál KUBO? který vloni vznikl na Slovensku, kde jej za necelý rok vidělo přes 60 000 diváků, se představil v pražském Divadle Hybernia. K vidění tam byl jen jednou, ale na podzim se jako tour vrátí do Česka. 

 

Muzikál KUBO? který vloni vznikl na Slovensku, kde jej za necelý rok vidělo přes 60 000 diváků, se představil v pražském Divadle Hybernia. K vidění tam byl jen jednou, ale na podzim se jako tour vrátí do Česka. 

 

"Já jsem nadšená! Všem doporučuji, aby si to nenechali ujít, zarezervovali si vstupenky a šli se na to podívat. Tohle je prostě něco, co tady v Česku není, a je to škoda. A pak ty výkony, herci, zpěváci, tanečníci, nadsázka, humor. Prostě super," rozplívala se módní návrhářka, z jejíž návštěvy měli radost jak účinkující, tak i producentky z Agentury Mystik z Bratislavy.

 

Příběh o slaboduchém mladíkovi Kubovi, kterého chtějí oženit pro peníze a majetek, plný skvělé hudby, tanečníků, herců, krojů a ve svém tématu i nadčasový s folklórními prvky, se divákům moc líbil. A ti jej na konci ocenily velkým standing ovation.

 

„Z reakcí publika v Praze máme velkou radost. Povedlo se to nad naše očekávání a jsme rádi, že jsme zde mohli předvést něco typicky slovenského, co má humor, nadsázku a tak trochu i jisté poslání,“ uvedla za producenty Gabriela Urbanová.

 

České publikum uchvátily výkony 22 účinkujících včetně manželů Dudášových, kteří bývali členy slavného folklórního souboru Lúčnice, který jako jediný ´a matérský´ taneční soubor projel celý svět a všude s obrovským úspěchem.

 

V Kubovi však naprosto zazářila trojice mužských představitelů – jak KUBA, herce, zpěváka a vítěze slovenského Talentu Petera Brajerčíka, herce i spolurežiséra Jána Jackuliaka, kterého v Česku lidé znají z řady filmů a seriálů, především nyní z Ordinace v růžové zahradě, kde hraje hokejistu Andreje Martynčáka. A pak také jediného Čecha ve slovenském představení, herce a zpěváka, který si také zahrál v několika seriálech a filmech Roberta Urbana.

 

„Jsme moc rádi, že se divákům, včetně Beaty Rajské KUBO líbilo. Bylo to znát na reakcích, smíchu, potlesku. Je radost dělat něco, co lidi ocení, co se líbí. A pravdou je, že my Češi žádné podobné představení nemáme. O to raději hraji právě v tomto a už se těšíme na tour po českých a moravských městech,“ potokl Urban.

 

„Velmi mile nás překvapilo publikum na pražské premiéře a jeho reakce. Bylo skvělé a do Čech se na podzim velmi těšíme. KUBO je dnes už slovenská klasika se slavnou hláškou z původní dramatizace s Jozefem Kronerem: Anča, já mám nožík´,“ připomněl Ján Jackuliak, který se na jevišti projevuje i jako "alfa samec" včetně velmi vtipných erotických narážek a scének, které představení ještě více oživuje a diváci v sálech se velmi upřímně smějí.

 

Muzikál KUBO se do Česka vrátí na podzim. Představí se například v Českých Budějovicích, Jihlavě, Brně, Ostravě, Třinci, Karviné či Havířově. Přesné termíny a spuštění předprodeje se diváci včas dozvědí.

Zdroj: Metropol / Jaroslav Hauer

Návrhářka Beata Rajská byla muzikálem KUBO naprosto nadšená

Muzikál KUBO nadchl i české publikum

Muzikál s folklórními prvky je plný skvělých herců, zpěváků, tanečníků i humoru

Muzikál KUBO se na podzim vrátí do Česka

V KUBOVI hraje i Ján Jackuliak, kterého znají čeští diváci z řady našich seriálů

Tématické zařazení:

 » Kultura