Roger Waters se vrací do Evropy s legendární show The Wall - Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Roger Waters se vrací do Evropy s legendární show The Wall

zdroj: perthnow.com.au

PRAHA | Spoluzakladatel slavné skupiny Pink Floyd Roger Waters oznámil evropské turné jedinečné hudební show The Wall. V rámci osmnácti koncertů vystoupí 7. srpna 2013 i v pražské Synot Tip Aréně,...

 

potvrdil v pátek Petr Novák, PR manažer akce.
 
"Jsem velmi rád, že The Wall opět představíme v Evropě. Bude to pro nás všechny velká zábava. Celou show jsem přepracoval pro koncerty na velkých otevřených stadiónech. Je to opravdu dobré. Bude to ještě dojemnější, poutavější, dramatičtější a napínavější. Musel jsem vymyslet celou věc právě pro takové stadiony. Před čtyřiceti lety by takhle široká zeď na stadionech představena být nemohla. Nemohli jsme tehdy zaplnit prostor emocionálně, hudebně i divadelně vyhovujícím způsobem. Technologie se ale změnila. Nyní již můžeme," řekl Waters.
 
Původní představení The Wall z roku 1980 byla v celém svém rozsahu uvedena pouze v rámci 29 koncertů během turné skupiny Pink Floyd a jednou v Berlíně na oslavu pádu Berlínské zdi. Před rokem 2010 byla show příliš gigantická na to, aby se dala přenést na turné. Díky moderním arénám a technologiím ale mohl Walters tuto původní podívanou aktualizovat a zprostředkovat jedinečný zážitek i mladším generacím. Živě již bylo odehráno 192 koncertů po celém světě pro více než 3,3 milionu fanoušků.
 
České publikum si koncert mohlo užít v pražské O2 areně vloni v dubnu.
 
Vstupenky letní představní se za 1790 až 2990 korun začnou pro členy fanklubu prodávat od 12. listopadu a pro členy klubu Live Nation o den později. Běžný předprodej začne až 16. listopadu.

Tématické zařazení:

 » Kultura