ZOH 2010 - Vladimír Růžička: Zápas s Lotyši jsme si zkomplikovali, proti Rusům udělám změny - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Vladimír Růžička: Zápas s Lotyši jsme si zkomplikovali, proti Rusům udělám změny

Ikona

20. února 2010, 09.23 | VANCOUVER | Trenér českých hokejistů na turnaji XXI. Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru Vladimír Růžička nebyl v noci na sobotu po druhém zápase v základní skupině proti Lotyšsku příliš spokojen, i když jsme zvítězili 5:2. Trenér hráčům vytýkal, že po dobrém začátku zvolnili a začali hrát spíš pro tribuny.

 

"Do zápasu jsme vstoupili výborně, vedli jsme v 6. minutě 3:0, soupeř hrál s respektem, ale asi od 10. minuty hráči začali předvádět různé zadovky, kličky u hrazení a podobně. Takže nakonec jsme to měli složitější. Z stavu 4:0 soupeř snížil na 4:1, lotyšský brankář se chytil a nevyužili jsme přesilovku. Naopak nám dal Ankipans branku na 4:2, když vyskočil z trestné lavice. To byl zlomový moment, tím jsme si zápas zkomplikovali," prohlásil Vladimír Růžička.

Trenér nechtěl otevřeně použít formulaci, že po snadném začátku čeští hokejisté Lotyše podcenili. "Řekl bych to tak, že jsme první třetinu vyhráli 3:0, poměr střel byl 16:4 a náš brankář Vokoun si pomalu nesáhl na puk. Ale pak jsme nechali soupeře ožít, vrátit se do zápasu. Třetí třetina byla pro nás dost těžká, Lotyši byli nebezpeční, hodně nás prověřili," poznamenal český kouč.

V nedělním zápase proti Rusku, v němž půjde o vítězství ve skupině a přímý postup do čtvrtfinále, chce Růžička udělat nějaké změny v sestavě. "Určitě ty formace nějak zpřeházím, ale prozradit vám to nemůžu. Představu o tom mám. První lajna nehraje zrovna tak, jak bych si představoval, naopak jsem docela spokojen s hrou třetího útoku. Ale myslím si, že ani jeden útok nezůstane ve stejném složení. Ty dva zápasy ve skupině už mi řekly dost, abych se mohl nějak rozhodnout," prozradil trenér českého týmu něco málo ze svých záměrů.

Pokud jde o hru obrany, tak nehovořil o změnách dvojic, ale spíš o změně ve způsobu hry. "Obránci na můj vkus příliš mnoho přihrávají. Budu od nich chtít, aby hru zjednodušili a víc pálilï na bránu. Hřiště je velmi úzké. Většina hráčů je před brankou, je třeba střílet, puky se všelijak odrážejí a je to nebezpečné. Změny začneme řešit už na sobotním tréninku," dodal Vladimír Růžička.

Poslední zápas ve skupině hraje tým ČR proti Rusku v neděli ve 12.00 hodin pacifického, čili ve 21.00 hodin středoevropského času. Českému týmu stačí k přímému postupu do čtvrtfinále jeden bod.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport