ZOH 2010 - Českým hokejistům se postaví do cesty nepříjemní Lotyši - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Českým hokejistům se postaví do cesty nepříjemní Lotyši

Ikona

18. února 2010, 16.59 | VANCOUVER | Druhým soupeřem české hokejové reprezentace ve skupině B na olympijském hokejovém turnaji bude nevyzpytatelný tým Lotyšska, utkání začne v hale Canada Hockey Place v sobotu v 1.30 SEČ. Samostatná Česka republika se střetla s Lotyši ve své historii pouze čtyřikrát. Třikrát se národní tým radoval shodně z vítězství 3:1, v jednom případě skončil duel remizou.

 

Jediný nerozhodný výsledek se zrodil v posledním vzájemném měření sil, které se uskutečnilo 5. května 2006 na světovém šampionátu v Rize.

Poslední duel s houževnatým protivníkem, který v Rize skončil výsledkem 1:1, pamatují ze současného celku obránci Zbyněk Michálek, Tomáš Kaberle, Jan Hejda a útočníci Martin Erat, Tomáš Rolinek a Tomáš Plekanec.

Čeští hokejisté mají za sebou úspěšný vstup do turnaje, v derby přehráli Slovensko 3:1, naopak Lotyši i přes snahu podlehli favorizovaným Rusům vysoko 2:8. Jejich výběr ve Vancouveru se trochu podobá lehce doplněnému týmu Dinama Riga, odkud je šestnáct z třiadvaceti nominovaných hráčů.

Čeští fanoušci si velmi dobře vybavují především současnou gólmanskou jedničku Lotyšů Edgarse Masalskise, jenž v sezóně 2004/2005 hájil barvy Karlových Varů, Jihlavy či Písku. V kádru jsou i dva hokejisté hrající v kanadskoamerické NHL, obránci Karlis Skrastinš z Dallasu a Letec z Philadelphie Oskars Bartulis. Lotyši mají na soupisce i nejstaršího hráče celého turnaje, brankáře Sergejse Naumovse, který oslaví 4. dubna jedenačtyřicáté narozeniny.

ZOH 2010, turnaj v ledním hokeji mužů, skupina B:
01.30 Česká republika - Lotyšsko (ČT2)

Tématické zařazení:

 » Sport