ZOH 2010 - Sedmnáctiletá rychlobruslařka Erbanová absolvovala olympijskou premiéru - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Sedmnáctiletá rychlobruslařka Erbanová absolvovala olympijskou premiéru

Ikona

17. února 2010, 10.01 | RICHMOND | Sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová absolvovala v noci na středu v závodě na 500 metrů svou premiéru na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru. Zajela své životní časy v této nadmořské výšce a 23. místo je pro ni v této elitní společnosti povzbuzením, nikoliv zklamáním. Erbanová nastoupila do olympijského závodu s nejhorším osobním výkonem ze všech 36 závodnic.

 

Po prvním kole byla s časem 39,36 s na 25. místě, ve druhém kole se zlepšíla na 39,32 s a posunula se součtem časů na konečnou 23. příčku. Zvítězila závodnice z Jižní Koreje Lee Sang-Hwa. Celý závod rozhodla až poslední jízda, v níž sice Němka Jenny Wolfová porazila Lee Sang-Hwa, ale v součtu obou časů byla jihokorejská rychlobruslařka lepší.

"Já jsem s tímhle výsledkem celkem spokojená. Ještě nikdy jsem na takto nízko položené dráze tak rychle nejela, utkala jsem se s nejtěžší světovou konkurencí. Brala jsem tu pětistovku jako dobrou olympijskou zkoušku před závody na 1000 a 1500 metrů," řekla Erbanová při odchodu z oválu v hale v Richmondu. V první jízdě podlehla Jekatěrině Ajdovové z Kazachstánu, ve druhé porazila Lee Bo-Ra z Jižní Koreje. Byla devátou nejlepší Evropankou, pět soupeřek ze starého kontinentu porazila, nechala za sebou i tři Jihokorejky, dvě Kanaďanky atd. Ve startovním poli převažovaly závodnice z Kanady, USA a Asie.

"Je mi teprve sedmnáct let a považuji si za čest, že jsem vůbec proti takovým velkým jménům mohla závodit. Porazit 13 závodnic ze Světového poháru, které měly před závodem lepší časy než já, je docela povzbuzující. Nedělám si sice nějaké žebříčky, na které bych si zařadila tratě podle své výkonnosti, ale na 1000 a 1500 metrů mám určitě větší ambice než na pětistovce," dodala Karolína Erbanová.

Tématické zařazení:

 » Sport