Jablonecká musherka Jana Henychová odjela se svými psy opět závodit na trati tisíc kilometrů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jablonecká musherka Jana Henychová odjela se svými psy opět závodit na trati tisíc kilometrů

Ikona

17. února 2010, 10.18 | JABLONEC NAD NISOU | Do norského města Alta se odjela připravit na tisíc kilometrů dlouhý závod psích spřežení jablonecká musherka Jana Henychová. Její mluvčí Milena Jelínková ve středu uvedla, že nejsevernější závod na světě Finnmarkslopet odstartuje 13. března. „Devětatřicetiletá závodnice Jana Henychová nepojede letos sama, ale jako členka cross-border týmu.

 

V něm bude ještě závodník Thomas Hoffmann a 35 psů husky. Další techničtí členové týmu pocházejí z Německa a Norska,“ řekla mluvčí Milena Jelínková. Dodala, že jablonecká musherka se už v Norsku a zároveň jen 1200 kilometrů od severního pólu dobře aklimatizovala a zúčastnila se tréninkového místního závodu na 240 kilometrů.

Musherka Jana Henychová loni zvládla extrémně těžký non stop závod jako první žena mimo Norsko. Trať ujela za osm dní a 16 hodin. Do letošního závodu se přihlásilo 144 týmů z celého světa a z toho 113 týmů ze skandinávských zemí.

Tématické zařazení:

 » Sport