ZOH 2010 - Milan Šperl: Na trati ve Whistleru spíš potkáte medvěda než diváka - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Milan Šperl: Na trati ve Whistleru spíš potkáte medvěda než diváka

Ikona

16. února 2010, 10.32 | WHISTLER | Atmosféra kolem běžeckých tratí na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru není příliš omračující, diváci se scházejí jen na stadionu ve Whistleru a kolem tratí nejsou prakticky žádní. Přesně tak tomu bylo při pondělních bězích žen na 10 km a mužů na 15 km. "Nesetkali jsme se s tím zdaleka poprvé, například v italském Pragelatu jich bylo ještě méně.

 

Těch pět tisíc lidí na stadionu je pro mě docela překvapením, čekall jsem lidí míň. Ale není se co divit. Běhání na lyžích není kanadský sport, lidé tady tím nežijí. Když chtějí na sport, tak jdou radši na hokej," okomentoval atmosféru ve Whistleru trenér českého týmu mužů Miroslav Petrásek.

Běžec Milan Šperl to vzal s humorem. "Tak nevím, jestli to třeba není tím, že ve Whistleru se do volné přírody nesmí. Nás do ní pustili..." řekl Šperl ironicky. "Kolem tratí není kromě rozhodčích prakticky nikdo. To tady spíš potkáte medvěda, prý jich je tady dost. Kdyby se probudili a vyběhli, tak by tady asi žrádla měli dost," prohodil s úsměvem.

Za svůj výkon se Milan Šperl nepochválil. "Byl jsem vlažnější, než jsem si představoval. Když jsem odstartoval, tak právě jel kolem mě Němec Tobias Angerer, který dokončoval první kolo. Předběhl jsem ho, jedno kolo jsem jel s ním, ale pak jsem mu nestačil. Olympijská atmosféra už mi docvakla, každý se tady chce ukázat a pracuje nervozita. Ale mám před sebou ještě tři závody, tak bych měl předvést ještě něco lepšího než dneska," dodal český reprezentant.

Tématické zařazení:

 » Sport  

 

Anketa

Souhlasíte s přijetím eura?

Ano

42.9%

 

Ne

27.6%

 

Je mi to jedno

14.8%

 

Nemám k tomu dost informací

14.7%