ZOH 2010 - Přijeli hráči z NHL, hry mohou začít naplno - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Přijeli hráči z NHL, hry mohou začít naplno

Ikona

15. února 2010, 10.11 | VANCOUVER | Zahajovací ceremoniál zimní olympiády sice proběhl už v pátek 12. února, pro většinu Kanaďanů však sportovní svátek začne až se startem hokejového turnaje mužů. O atmosféře z olympijského města referuje v pondělí agentura Reuters. V noci na pondělí se v prestižní NHL hrálo ještě šest utkání. Nyní už ale nastala plánovaná přestávka a hráči, nominovaní do národních výběrů, se pomalu zabydlují v olympijské vesnici.

 

Na domácí hokejisty je vyvíjen velký tlak, očekávání zisku zlata nesnížil ani fakt, že první zlatou medaili pro Kanadu z letošní zimní olympiády získal v jízdě v boulích Alexandre Bilodeau.

Jako první z výběru Kanady dorazil do Vancouveru šéf týmu Steve Yzerman a hned po příletu se ocitl pod dotazy novinářů. Ti již mají jasno v tom, že ve finále se domácí tým střetne s Ruskem. S napětím se očekává příjezd Sidney Crosbyho. Ten sice v utkání s Nashvillem utrpěl drobný šrám, když jej trefila střela Kevina Kleina. Po zápase ale hlavní kanadská hvězda vzkázala, že na jeho účasti ve Vancouveru to nic nemění, odletěl do dějiště olympiády hned večer po zápase.

Tým javorového listu vyhrál olympiádu naposledy v roce 2002 v Salt Lake City. To tým vedl jako kapitán Mario Lemieux, lídr Pittsburghu. Letos bude jednou z hlavních opor také hráš Penguins Sidney Crosby, kapitánské "C" však bude nosit zkušený Scott Niedermayer.

Kanada začne své účinkování na turnaji v noci na středu duelem s Norskem. Hokejový turnaj mužů však zahájí utkání USA - Švýcarsko.

Kompletovat se začíná i seznam českých hokejistů, kteří dorazili do olympijské vesnice. V dějišti her je už i kapitán české reprezentace Patrik Eliáš a také ofenzivní opora Montrealu Canadiens Tomáš Plekanec.

Tématické zařazení:

 » Sport