Sprinter Bolt zakončí sezonu na "9,58 SuperParty" - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Sprinter Bolt zakončí sezonu na "9,58 SuperParty"

Ikona

4. prosince 2009, 16.51 | KINGSTON | Další úspěšný rok své kariéry zakončí během víkendu nejrychlejší muž planety, jamajský sprinter Usain Bolt. S letošní sezonou se Jamajčan rozloučí velkým benefičním večírkem, na který pozval nejen další slavné sportovce, ale i své fanoušky, informují o tom oficiální stránky akce usainsuperparty.com.

 

Oslavu Bolt nazval originálně, nese jméno hodnoty jeho světového rekordu na hladké stovce, tedy "9,58 SuperParty". Večírek se uskuteční 4. a 5. prosince v hotelu Richmond Estate v městečku Saint Ann's Bay. Účastníci se mohou těšit na pravý jamajský večer s hvězdami R&B, dancehallu, hip hopu a reggae. Svá vystoupení předvedou například Rihanna, Konshens, Akon, Damian Marley nebo Etana. Vrcholem večera pak bude vystoupení hostitele jako Dje Bolta.

Pozvánku na speciální akci ve své schránce nalezli například americký sprinet Wallace Spearman, bývalý basketbalista Michael Jordan, prezident Mezinárodní atletické asociace (IAAF) Lamin Diack, golfista Tiger Woods nebo fenomenální plavec Michael Phelps. Mezi dalšími hosty by měli být členové jamajského a amerického atletického týmu ze světového šampionátu v Berlíně, kde Bolt získal tři zlaté medaile a vytvořil také dva nové světové rekordy na 100 a 200 metrů.

Pro všechny účastníky má Bolt připravené dárky. Příznivci a ostatní Boltovi fanoušci se na akci mohou dostat už za 25 dolarů v předprodeji a za 30 dolarů na místě. Určitá suma peněz půjde na vykoupení zadlužených pozemků, na kterých stojí nemocnice v Boltově rodné vsi Sherwood Content.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport