Gólman Čech tuší: V téhle sezoně vyhraje Chelsea Ligu mistrů - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Gólman Čech tuší: V téhle sezoně vyhraje Chelsea Ligu mistrů

Ikona

26. listopadu 2009, 17.21 | LONDÝN | Český brankář Petr Čech, který je oporou londýnské Chelsea, by si moc přál, aby se svým klubem dosáhl na triumf v prestižní Lize mistrů. Ve čtvrtečním rozhovoru pro server uefa.com naznačuje, že by Chelsea mohla soutěž vyhrát právě v téhle sezoně.

 

Chelsea s Petrem Čechem v brance vyhrála ve středu na půdě FC Porto 1:0 a posunula se do další fáze Ligy mistrů, miliony nabité soutěže. Čech a spol. brány základní skupiny překračuje pravidelně, za posledních šest let nebyl londýský klub jen jednou v semifinále (2005/2006) a podle českého gólmana si už mnohokrát Chlesea zasloužila Champions League vyhrát. Před dvěma lety "Blues" prohráli ve finále v Moskvě s Manchesterem United po penaltovém rozstřelu, to byla Chelsea triumfu nejblíže.

"Každý rok si přejeme tu trofej pro vítěze Ligy mistrů držet v rukách. V téhle sezoně ale věříme, že to přijde," tvrdí sedmadvacetiletý Petr Čech, který se během působení v Chelsea blýskl dlouhou neprůstřelností. Gól nedostal 1025 minut v sezoně 2004/2005, kdy Chelsea získala mistrovský titul. Sám Čech nevidí v čistých kontech nějaký zázrak. "Tajemství, že mám tolik čistých kont je, že to vlastně není žádné tajemství," směje se gólman. Týmu jen prostě skvěle šlape defenziva a co propustí, to prostě Čech zneškodní. Z posledních osmi duelů nekapituloval český brankář hned sedmkrát.

Tématické zařazení:

 » Sport