FIA vyhlásila Jana Charouze Talentem roku - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

FIA vyhlásila Jana Charouze Talentem roku

Ikona

22. listopadu 2009, 19.53 | SVETI STEFAN (ČERNÁ HORA) | Český automobilový závodník, vítěz letošního ročníku Le Mans Series Jan Charouz převzal v sobotu večer z rukou prezidenta Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jeana Todta prestižní cenu Talent roku. Závodník o tom v neděli informoval na svých webových stránkách.

 

V rámci slavnostního předávání cen vítězům FIA středoevropské zóny v jednotlivých kategoriích automobilového sportu, které se o víkendu uskutečnilo v černohorském letovisku Sveti Stefan, ocenila Mezinárodní automobilová federace závodnické kvality Charouze udělením ceny Talent roku.

"Nesmírně si tohoto ocenění vážím. V letošním roce jsem končil studium, přesto jsem se maximálně snažil, abych se zlepšoval i na závodních tratích. Výsledky Le Mans Series i toto ocenění dokládají, že to nebyla marná snaha. Jsem velice rád, že FIA vybrala právě mě," řekl Charouz.

"Je to super! Samozřejmě jsem na Honzu pyšný. Je velká čest obdržet cenu přímo z rukou prezidenta FIA a zvlášť pokud se jedná o tak významnou osobnost, jakou bezpochyby je ve světě motoristického sportu Jean Todt. Honza má za sebou úspěšný rok a ocenění FIA dokládá, jakou váhu mají jeho letošní výsledky," dodal otec a manažer závodníka Antoním Charouz.

Jan Charouz se v posledních třech sezonách zaměřoval na vytrvalostní závody sportovních vozů. Ačkoliv patřil k vůbec nejmladším závodníkům celého početného startovního pole, od prvních závodů patřil do nejužší jezdecké špičky, což letos jako jezdec továrního týmu Aston Martin Racing potvrdil celkovým vítězstvím, které společně s týmovými kolegy Tomášem Engem a Stefanem Mückem vybojoval jak v hodnocení jezdců, tak i v klasifikaci týmů a značek.

Tématické zařazení:

 » Sport