Jágr má konečně své "vlastní" elektrokolo - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jágr má konečně své "vlastní" elektrokolo

1. dubna 2019, 08.00 | Praha I Elektrokola Crussis jsou spojeny s Jaromírem Jágrem již od minulého roku. Spolupráce dosahuje vyvrcholení právě představením modelu JÁGR68, který patří mezi to nejlepší, co Crussis nabízí. Model bude v omezené edici pouhých sto kusů, a Jágr je dokonce jednoho vlastníkem. V pořadí šedesátý osmý kus je pak právě v rukou slavného hokejisty.

 

Na rámu kola jsou zvěčněny největší úspěchy hokejové legendy. Počínaje olympijským vítězstvím v Naganu až po pětinásobného vítěze Art Ross Trophy za nejvyšší získaný počet bodů v kanadském bodování. "Neodmyslitelně také patří k vyjmenovaným i dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru," doplňuje majitel společnosti Petr Výkruta.

 

Elektrokolo JÁGR68 se opírá o vidlici ROCK SHOX Recon se zdvihem sto milimetrů. "Tato vidlice vyniká vysokou odolností díky materiálu, ze kterého je vyrobena. Kombinace magnesia a kovaného hliníku zaručují dlouhou životnost," dodává Výkruta. Pohon pak zajišťuje motor BOSCH Performance Line CX s maximálním točivým 75 Nm, který si poradí i s více kopcovitým terénem. O dlouhou výdrž se stará baterie stejnojmenného výrobce o kapacitě 13,4 Ah/482 Wh.

 

Limitovaná edice se spoléhá na dvanácti rychlostní přehazovačku SRAM EAGLE NX, díky které si jezdec poradí s jakýmkoliv převýšením. "Cyklista si může mnohem plynuleji přehazovat dle svých aktuálních potřeba. Zároveň je přehození mnohem jemnější, takže případný okamžitý nápor na nohy je mnohem menší," upřesňuje Výkruta. Brzdový systém mají na starosti hydraulické brzdy Tektro HD-M510, které spolehlivě zastaví kolo na místě.

Zdroj: Metropol / foto: Jaroslav Hauer

Jaromír Jágr si své kolo JÁGR68 pečlivě prohlížel

Slavný hokejista má ze svého vlastního kola radost

Elektrokola jsou fenoménem, což ví i Jaromír Jágr

Tématické zařazení:

 » Sport