Vladimír Šmicer se stal manažerem reprezentace, Dušan Fitzel technickým ředitelem ČMFS - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Vladimír Šmicer se stal manažerem reprezentace, Dušan Fitzel technickým ředitelem ČMFS

Ikona

10. listopadu 2009, 12.50 | PRAHA | Bývalý fotbalista Slavie Vladimír Šmicer, který po pondělním ligovém zápase s Plzní ukončil hráčskou kariéru, se v úterý stal manažerem fotbalové reprezentace České republiky. Ve stejný den se bývalý trenér Malty Dušan Fitzel stal technickým ředitelem Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS), sdělil ředitel PR ČMFS Petr Svěcený.

 

Den po ukončení aktivní kariéry přijal bývalý fotbalista Slavie a české reprezentace nabídku předsedy fotbalového svazu Ivana Haška na post manažera národního týmu. Šmicer se nové funkce ujme okamžitě a s mužstvem odcestuje i na turnaj ve Spojených arabských emirátech.

Šestatřicetiletý bývalý záložník bude oficiálně představen na středeční tiskové konferenci v hotelu Praha. Šmicer měl nabídku na post manažera reprezentace několik měsíců, Hašek o něj usiloval už od svého zvolení Valnou hromadou ČMFS na konci června letošního roku. Přesto tehdy dal bývalý hráč Slavie přednost aktivní kariéře, jejíž konec překvapivě oznámil po pondělním utkání 14. kola Gambrinus ligy s Plzní (0:0).

Dalším novým členem svazového aparátu se stal šestačtyřicetiletý Fitzel, který zaujme dosud neobsazenou funkci technického ředitele ČMFS. Fitzel naposledy působil v roli trenéra reprezentace Malty, kterou vedl od roku 2006 až do letošního léta. Předtím působil u mládežnických reprezentačních výběrů, v roce 2002 stál jako asistent trenéra Karla Brücknera u výhry na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Jako hráč působil Fitzel v Dukle Praha, kyperské Larnace a Chmelu Blšany.

Tématické zařazení:

 » Sport