Lídr mistrovství světa F1 Button plánuje v Brazílii pekelný závod - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Lídr mistrovství světa F1 Button plánuje v Brazílii pekelný závod

Ikona

18. října 2009, 10.49 | SAO PAULO | Lídr šampionátu F1, britský pilot stáje Brawn GP, je zklamaný, že do večerní Velké ceny Brazílie odstartuje až ze 14 pozice, hodlá ale útočit a plánuje zajet "pekelný závod". "Bude to velmi zajímavé," řekl Button, který by musel v Brazílii dojet třetí, aby mohl předčasně slavit titul mistra světa a nemusel se ohlížet na výsledek soupeřů.

 

"Bude to ode mě pekelný závod, nemíním jen sebrat pár bodů. Chci mnohem lepší výsledek než je tohle, musím tedy bojovat," plánuje Button, který vyhrál šest z prvních sedmi závodů sezony, naposledy však triumfoval v červnu v Turecku.

Button má nyní, dva závody před koncem sezony, v čele šampionátu náskok čtrnácti bodů na stájového kolegu Rubense Barrichella a šestnácti na německého pilota týmu Red Bull Sebastiana Vettela. Vettel odstartuje až ze šestnáctého místa, Barrichello však vybojoval před domácími diváky pole position.

Button byl ze svého kvalifikačního výkonu velmi zklamaný. V druhé části kvalifikace na mokrých pneumatikách marně bojoval "Hrozná kvalifikace! Vážně frustrující. Bylo to, jako kdybych vůbec neměl přední přítlačné křídlo, tlak v předních pneumatikách byl špatný," popsal Button, který doufá, že při závodě budou lepší podmínky než v kvalifikaci, kdy vytrvale pršelo, blýskalo se a viditelnost byla velmi špatná. "Přede mnou je pár vozů, které nebudou tak rychlé jako já. Pokud bude sucho, budu moci předjíždět," věří Button.

Velká cena Brazílie začne v neděli v 18 hodin našeho času. Jenson Button si potřebuje zachovat alespoň desetibodový náskok na soupeře, aby si zajistil titul mistra světa, nesmí tedy ztratit víc než čtyři body na Rubense Barrichella a šest bodů na Sebastiana Vettela.

Tématické zařazení:

 » Sport